Fejlesztik az offline tranzakciók elfogadását a Dogecoin hálózaton

A Dogecoin Alapítvány azon dolgozik, hogy a Starlink műholdas hálózat bevonásával offline tudjanak Doge tranzakciókat elfogadni.

A Dogecoin Alapítványnál dolgozó két kulcsfontosságú fejlesztő a közelmúltban írt egy cikket arról, hogy a Starlink műholdas hálózathoz integrált RadioDoge technológiát használnák internet használata nélküli a DOGE tranzakciók küldésére. A csapat elismerte, hogy még hosszú út áll előttük a fejlesztésben, de a jövőbeli működéshez már lefektették az alapokat. A mostani állapot szerint már képesek voltak a RadioDoge és a Dogecoin teszthálózatot összekapcsolni a Starlink technológiáján keresztül.

Dogecoin tranzakciók offline elfogadása

Timothy Stebbing, a Dogecoin Alapítvány termékfejlesztési vezetője és Michi Lumin, az Alapítvány vezető mérnöke arról számoltak be, hogy egy új kommunikációs hálózaton kezdtek el dolgozni, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a Dogecoin tranzakciókat offline is elfogadhassák. Ehhez a világ leggazdagabb Dogecoin-rajongója, Elon Musk által létrehozott és birtokolt Starlink műholdas hálózat integrációjára lesz szükség.

A cikk szerint a megoldás kulcsa a RadioDoge nevű új technológiában rejlik. Ez egy “olcsó és megbízható rádiótechnológián (HF/LoRaWAN)” alapuló megoldás, amely a Starlink műholdas hálózathoz kapcsolódva lehetővé teszi az internetkapcsolattal nem rendelkező emberek számára a hálózati hozzáférést.

A másik kulcsfontosságú elem a GigaWallet nevű projekt. Ez egy drop-in megoldás (egy új típusú Doge tárca) az internet alapú tranzakciókhoz a Dogecoin hálózatban. Ezt egy szabványosított, letétkezelés nélküli tárcaintegráció révén valósítanak meg.

Dogecoin Starlink

A két fejlesztő a Doge címek és tranzakciók létrehozásának és érvényesítésének alapjául a Libdogecoint használja, mint minden más Dogecoin-projekt esetében is. A tesztelés során már sikerült a Libdogecoin segítségével létrehozott Dogecoin-címeknek fogadni DOGE tranzakciókat a fő hálózaton.

Hosszú út áll előttünk

A fejlesztőcsapat szerint a fő kihívás a GigaWallet és a RadioDoge közötti kommunikáció megvalósításában az, hogy a Libdogecoin képes-e nagy terhelés mellet is megfelelően működni. A múlt héten létrehozott első RadioDoge implementáció az új technológia tesztkörnyezeteként fog működni.

Libdogecoin fejlesztés

A csapat szerint ezen a héten kell megtörténnie annak, hogy a Libdogecoin-nal kialakított első tranzakciókat elküldik a RadioDoge-nak, amely egy Starlink műholdon keresztül továbbítja azokat a Dogecoin teszthálózatnak.
A két fejlesztő bízik benne, hogy az új technológia forradalmasíthatja a Dogecoin tömeges elfogadását a feltörekvő gazdaságokban. Így a Musk által támogatott kriptopénz “az áruk és szolgáltatások globális cseréjének defacto eszközévé válhat“. Elismerték azonban, hogy a Libdogecoin implementció első fázisa mindössze 0,1 mérföldkövet tett ki a projektben. Tehát még nagyon sok munka áll előttük.