Felkötötték a nyúlcipőt a BitMEX kereskedők: 85 millió dollárt vontak ki a határidős tőzsdéről a nyomozás bejelentése óta

Az amerikai árucikk és határidős kereskedelmi felügyelet (Commodity Futures and Trading Commission, rövidítve CFTC) a napokban jelentette be, hogy vizsgálja a BitMEX tőzsdét mivel azt gyanítja, hogy az Egyesült Államok kereskedőit is engedi határidős bitcoin és altcoin termékekbe fektetni platformján. A hír kipattanása óta sokan felkötötték a nyúlcipőt és mintegy 85 millió dollárt vontak ki a platformról.

A TokenAnalyst által közzétett adatok értelmében a BitMEX-ről 85 milliót, a Binance-ről 54 milliót a Bitstamp-ről pedig 52 millió dollárt vontak ki. A két kriptotőzsdéről kivont összeg is meglehetősen magas, de ezt kompenzálja, hogy körülbelül ugyanekkora összegű letét is érkezett a tőzsdei ügyféltárcákba. Ezzel szemben a BitMEX meglehetősen deficites mivel a vizsgálat bejelentése óta csak 12 millió friss letétet helyeztek el rajta.

A vizsgálatról elsőként a Bloomberg Terminal számolt be még pénteken, amit követett a Bloomberg hírportál az ügyben járatos forrásokra hivatkozva. A Bloomberg cikke szerint a CFTC nyomozás folyamatban és nem jelenti azt egyenesen, hogy elkaszálná a CFTC az Egyesült Államokban a BitMEX-et.

A CFTC a kriptovalutákat, mint a Bitcoin árucikként kezeli és mint ilyen regisztrálni kell a szabályozónál, ha velük határidős kereskedelmet folytat egy platform. A BitMEX azonban soha nem regisztrált a CFTC-nél így elviekben a platformján nem is kereskedhetnek amerikai állampolgárok.

A BitMEX hivatalos nyilatkozata szerint nem kívánja kommentálni egyelőre a kormányzati felügyeletek által végrehajtott vizsgálatokat.

A BitMEX CEO Arthur Hayes még egy januárban adott interjúban nem bátorítja az ügyfeleit, hogy a hatályos szabályokkal szembe menjenek mikor számlát nyitnak a platformján és ezért az amerikai állampolgárok elméletben nem kereskedhetnek rajta. Therefore, U.S. residents had been blocked from accessing exchange. This could mean that that some customers used software that hides location to bypass the barrier.

-VM-

Citizen of the world. Ms. Brightside. YNWA.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.