Felmerültek pletykák a Bitcoin spot ETF elutasításról, de ezek csak pletykák

Az elmúlt napokban, hetekben most már tényleg mindenki nagyon rá volt állva az amerikai Bitcoin spot ETF jóváhagyás körüli hírekre, annyi cikk, elemzés és beszélgetés született a hatásokról, hogy nem győzte az ember követni. Pont a felfokozott várakozás miatt ütött nagyobbat az árfolyamon az, hogy január harmadikán olyan pletykák ütötték fel a fejüket, hogy az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) elutasítja a kérelmeket. A bitcoin január harmadikán 42 ezer dollárig zuhant vissza, azóta már 43500 dollár környékére mászott vissza január negyedikén ( BTC Price BTC Price ).

Az esélyek még mindig a SEC jóváhagyás mellett szólnak

Természetesen az esély megvan, hogy a SEC elutasítja a kérelmeket, viszont ez egyáltalán nem biztos. A szakértők többsége még mindig bizakodó és jóváhagyást vár most már csak jövő héten. Amennyire le lehetett követni, a pletykát a Matrixport dobta fel. És gyorsan le is lehetett mérni, hogy az elutasításnak milyen hatásai lennének. De az esélyek még mindig amellett szólnak a vélemények szerint, hogy jóváhagyás lesz a végeredmény. Az Ark 21Shares spot BTC ETF jóváhagyási kérelem elbírálási határideje január 10. Ezt figyeli mindenki, viszont ezen dátum előtt legalább 12 kérelem egyben történő jóváhagyására lehet számítani. Hiszen a SEC nem akar senkinek előnyt adni.

A Bloomberg vagy éppen a VanEck elemzői is rámutatnak, hogy minden jel a jóváhagyásra utal. A folyamatos megbeszélések, a díjak közzététele, az újabb dokumentumok benyújtása. A Fox Business például azt hozta le, hogy bennfentes források szerint a SEC január ötödikén kezdi el értesíteni a jóváhagyásról az érintetteket és a kereskedés az azt követő héten kezdődhet meg. Amerre néz az ember, azt látja, hogy mindenki tárgyal mindenkivel, rengeteg a cikk és az elmélkedés, szóval most már nagyon kellene az a döntés a SEC részéről.