Feltörték az egyik legnépszerűbb NFT Twitter-fiókját

A közösségi médiában tűnt fel először a hír, amely szerint a népszerű nem helyettesíthető token (NFT) gyűjteményhez, az Azukihoz tartozó Twitter fiókot feltörték. Maga a projekt egyik alapítója, Hoshiboy írt erről először. Az Azuki Twitter-fiókja egy ártalmas linket tweetelt először, amelyben arra kérte a követőket, hogy szerezzenek maguknak földet az Azuki metaverzum platformján, a The Gardenben.

Az Azuki Twitter-fiókját már visszaszerezték

Hoshiboy azonnal kapcsolatba lépett a Twitter támogatói csapatával, hogy visszaszerezzék a fiókot. Közben pedig igyekeztek az alapítók és a projekt egyéb tagjai is saját fiókjuk alatti üzenetekkel tájékoztatni a közösséget, hogy mi történt az Azuki fő Twitter-accountjával. Tegnap délután már eltűntek a tweetek a feltört fiókból, bár az Azuki Discordján a moderátorok még mindig figyelmeztették az embereket, hogy senki se kattintson továbbra sem linkekre. Az Azukiról legutóbb annak kapcsán lehetett írni, hogy az anime-inspirálta NFT-k birtokosai számára létrejött a The Garden.

Ez egy metaverzumos találkozóhely, ahol a birtokosok közösségbe tömörülhetnek a virtuális világban is. Ha megnézzük az OpenSea adatait, akkor azt láthatjuk, hogy az Azuki NFT-k jelenleg 23600 dollár körül mennek. Míg a projekt maga 4,5 millió dollárnyi bevételt termelt 2022. januári elindulása óta. Valamiért az Azuki egyébként már többször volt hackerek céltáblája. Még tavaly áprilisban az egyik indiai egyetemi ösztöndíj-bizottság Twitter-fiókját törték fel, hogy egy hamis Azuki NFT airdropot hirdessenek. Akkor és ahogy most is úgy tűnik, a fiókot gyorsan visszaszerezték a támadóktól.