A nap netovábbja: egy orosz férfi beperelte az Apple-t, mert meleg lett egy alkalmazása miatt

Egy orosz férfi beperelte az Apple céget miután egy az iPhone telefonjára letöltött alkalmazás miatt meleg lett. Az incidensre az után került sor, hogy kapcsolatba került a GayCoin nevű kriptopénzzel.

Állítása szerint morális kárt kellett elszenvednie és mintegy 1 millió rubelt követel kártérítésként az Apple cégtől, írja a BBC.

A homoszexualitás 1993 óta legális életviteli forma Oroszországban, de az orosz társadalom továbbra sem tudott megbarátkozni az azonos nemű párkapcsolatokkal és komoly előítélettel kell megbirkóznia az a hely meleg közösségnek.

A sztori ugyanakkor meglehetősen abszurd. A férfi bitcoint szeretett volna vásárolni egy iPhone applikáción keresztül, azonban helyette GayCoint kapott azzal az üzenettel, hogy ne ítéljen előre, amíg nem próbálta ki. A GayCoin egy alternatív digitális pénz, feltehetően a meleg közösségnek fejlesztve, bár ennél többet nem tudni róla. A CoinMarketCap digitális pénz indexoldal nem jegyzi.

Az üzeneten felbuzdulva a férfi kapcsolatba kezdett azonos neműekkel és azóta is melegként éli mindennapjait. A probléma csupán annyi, áll az orosz férfi ügyvédjének periratában, hogy nem tudja hogyan elmagyarázni a szüleinek és az élete emiatt rossz irányba fordult.

Szerinte az Apple manipulálta őt, hogy homoszexuálissá váljon, aminek következtében mentális sérülést szenvedett el.

A férfinak október 17-én lesz a meghallgatása egy moszkvai bíróságon.