Film a Silk Roadról – a Coen testvérek megfilmesítik a online feketepiac történetét

Hollywoodban már mindenféle témában készítenek filmeket, miért pont a Silk Road vagy a Darknet maradna ki? Nem is fog, ugyanis a Fox és a Coen testvérek összefogtak, hogy megfilmesítsék Ross Ulbricht agyszüleményét a Silk Road néven futott Darknet piacot.

Film a Silk Roadról

Silk Road filmA hírek szerint az Oscar-díjas forgatókönyvíró Joel és Ethan Coen a Fox Studióval együttműködve dolgoznak a jelenleg Dark Web munkacímű filmen. A forgatókönyv valószínűleg két részletben mutatja majd be a Silk Road felemelkedését és bukását. A történetről már a Wired magazin is írt egy folytatásos cikket.

Joel és Ethan Coem elismert filmrendezők, producerek és forgatókönyvírók Hollywoodban. Olyan filmek tartoznak a nevükhöz, mint a Fargo, a Nem vénnek való vidék, az Ave Cézár, a Kémek hídja, A félszemű és a jelenleg is forgatás alatt álló Suburbicon.

A történetben feltehetőleg Ross William Ulbricht lesz a főszereplő, aki Darknetes körökben Dread Pirate Roberts néven vált ismerté. A film megtörtént valós eseményeket szeretné majd bemutatni.

A Silk Road története

Silk Road online fekete piacA Silk Road az egyik legsikeresebb Darknetes online feketepiac volt. Tele droggal, csempész árúval és illegális szolgáltatásokkal. A piacon bitcoinnal lehetett fizetni ami elősegítette az anonimitás fenntartását. A piac egészen addig nyereségesen működött amíg az amerikai igazságszolgáltatás le nem csapott rá egy több bűnüldözési egység összefogásával végrehajtott akcióban. A Silk Road bezárásával egyidejűleg Ross Ulbrichtot is letartóztatták, az elkapásához beépített FBI ügynökök és a titkosszolgálat segítségére is szükség volt.

Ulbrichtot letöltendő börtön büntetésre ítélték, várható feltételes szabadságra helyezés nélkül. Azóta két szövetségi ügynököt is bíróság elé állítottak már pénzmosás és zsarolás vádjával.  A piac bezárása után  ugyanis jelentős összegű bitcoin tűnt el a Silk Road számláiról. Ross ügyvédje továbbra is védence felmentését kéri a börtönbüntetés alól.  Azzal érvel, hogy számtalan hiányosság és pontatlanság volt a jogi eljárás során. Fellebbezése szerint ezt a nyomozók szándékosan idézték elő, hogy a maximum büntetés legyen kiszabva a bírósági döntésnél.

A Dark Web című filmet még nem kezdték el forgatni. Várhatóan 2017 végére vagy 2018 elejére kerül majd a mozikba.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük