Bányászaton kapták a Merrill Lynch korábbi alkalmazottját

Az amerikai pénzpiaci szabályozó (FINRA) felfüggesztett és megbüntetett egy professzionális befektetési tanácsadót, amiért nem bejelentetten kriptovaluta bányászatot folytatott.

A felügyelet által publikált június 10-ei dokumentum szerint Kyung Soo Kim a Merrill Lynch befektetési banknál dolgozott és a felügyeletnél mint értékpapír befektetési tanácsadó volt regisztrálva már március 2014 óta.

2017 decemberében azonban, mikor a bitcoin árfolyama elérte a 20 000 dolláros csúcsárfolyamát, Kim új vállalkozást alapított S Corporation néven, ami kriptovaluta bányász tevékenységeket folytatott.

Eközben nyélbe tudott ütni egy üzletet egy céggel is, ami hardver- és szoftvertámogatást biztosított a bányászati tevékenységhez, akiket egyben saját zsebből fizetett.

A FINRA azonban nem kapott hivatalos értesítést Kimtől az új vállalkozásáról még a Merrill Lynch alkalmazotti időszaka alatt és így két hatályban lévő szabályt is megszegett.

A szabályok kimondják, a pénzfelügyeleti regisztrációt igénylő alkalmazotti státuszon kívüli üzleti tevékenységet írásban jelenteni kell, valamint a FINRA-val kapcsolatban álló egyének kötelesek “magas szintű kereskedelmi tiszteletet tanúsítani a kereskedelem igazságos és méltányos elvei mellett.”

Az ügynökség 5000 dollárral büntette Kimet a vétségért és egyetlen rövid hónapra eltiltotta a FINRA-regisztrációt igénylő tevékenységektől.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük