Bányászaton kapták a Merrill Lynch korábbi alkalmazottját

Az amerikai pénzpiaci szabályozó (FINRA) felfüggesztett és megbüntetett egy professzionális befektetési tanácsadót, amiért nem bejelentetten kriptovaluta bányászatot folytatott.

Elindulnál, de nem tudod hogyan állj neki? Diverzifikálnál, új kocsira gyűjtesz vagy csak a lakáshitelt kell ledolgoznod? A kriptodevizák 10 év alatt a világ legforróbb befektetési eszközeivé váltak. A CoinCash magyar kriptodeviza váltó segít elindulni.

A felügyelet által publikált június 10-ei dokumentum szerint Kyung Soo Kim a Merrill Lynch befektetési banknál dolgozott és a felügyeletnél mint értékpapír befektetési tanácsadó volt regisztrálva már március 2014 óta.

2017 decemberében azonban, mikor a bitcoin árfolyama elérte a 20 000 dolláros csúcsárfolyamát, Kim új vállalkozást alapított S Corporation néven, ami kriptovaluta bányász tevékenységeket folytatott.

Eközben nyélbe tudott ütni egy üzletet egy céggel is, ami hardver- és szoftvertámogatást biztosított a bányászati tevékenységhez, akiket egyben saját zsebből fizetett.

A FINRA azonban nem kapott hivatalos értesítést Kimtől az új vállalkozásáról még a Merrill Lynch alkalmazotti időszaka alatt és így két hatályban lévő szabályt is megszegett.

A szabályok kimondják, a pénzfelügyeleti regisztrációt igénylő alkalmazotti státuszon kívüli üzleti tevékenységet írásban jelenteni kell, valamint a FINRA-val kapcsolatban álló egyének kötelesek “magas szintű kereskedelmi tiszteletet tanúsítani a kereskedelem igazságos és méltányos elvei mellett.”

Az ügynökség 5000 dollárral büntette Kimet a vétségért és egyetlen rövid hónapra eltiltotta a FINRA-regisztrációt igénylő tevékenységektől.

-VM-

Citizen of the world. Ms. Brightside. YNWA.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.