Bányászaton kapták a Merrill Lynch korábbi alkalmazottját

Az amerikai pénzpiaci szabályozó (FINRA) felfüggesztett és megbüntetett egy professzionális befektetési tanácsadót, amiért nem bejelentetten kriptovaluta bányászatot folytatott.

A felügyelet által publikált június 10-ei dokumentum szerint Kyung Soo Kim a Merrill Lynch befektetési banknál dolgozott és a felügyeletnél mint értékpapír befektetési tanácsadó volt regisztrálva már március 2014 óta.

2017 decemberében azonban, mikor a bitcoin árfolyama elérte a 20 000 dolláros csúcsárfolyamát, Kim új vállalkozást alapított S Corporation néven, ami kriptovaluta bányász tevékenységeket folytatott.

Eközben nyélbe tudott ütni egy üzletet egy céggel is, ami hardver- és szoftvertámogatást biztosított a bányászati tevékenységhez, akiket egyben saját zsebből fizetett.

A FINRA azonban nem kapott hivatalos értesítést Kimtől az új vállalkozásáról még a Merrill Lynch alkalmazotti időszaka alatt és így két hatályban lévő szabályt is megszegett.

A szabályok kimondják, a pénzfelügyeleti regisztrációt igénylő alkalmazotti státuszon kívüli üzleti tevékenységet írásban jelenteni kell, valamint a FINRA-val kapcsolatban álló egyének kötelesek “magas szintű kereskedelmi tiszteletet tanúsítani a kereskedelem igazságos és méltányos elvei mellett.”

Az ügynökség 5000 dollárral büntette Kimet a vétségért és egyetlen rövid hónapra eltiltotta a FINRA-regisztrációt igénylő tevékenységektől.


🤬 Cenzúramentes eszmecsere: https://www.facebook.com/bitcoinbazis/
📰 Értesülj azonnal a friss hírekről: https://t.me/bitconbazishirek
🦅 Csipogj ránk itt is: https://twitter.com/BitcoinBazis
🔰 Kezdőknek: https://www.bitcoinbazis.hu/utmutato/

-VM-

Citizen of the world. Ms. Brightside. YNWA.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.