Flippening a láthatáron? Brutál gyorsan közelít az ADA token az 1 dollárhoz

Flippeningnek nevezzük a kriptovaluta szektorban, mikor helyet cserél két digitális eszköz a piaci érték ranglistán. De flippening-nek mondható az az eset is, mikor egy token árfolyama átlépi az 1 dollárt. A Cardano (ADA) árfolyama csak a héten 120%-ot erősödött és 2 centre megközelítette a zöldhasú egyest.

A momentum eredményeképpen a Cardano piaci értéke a harmadik helyen tanyázó Tether (USDT) stabilcoinét is átlépte egy rövid időre. Aktuális árfolyama 0.93$, ami 3.3%-kal több, mint 24 órával ezelőtt. A mindenkori csúcsárfolyamát még 2018. január 8-án állította fel 1.33 dollárral.

A Cardano történelmi kitörése azután jön, hogy több mint két évig a 0.02 – 0.2 dolláros tartományban kereskedett. A gyorsuló felértékelődése idén február 6-án indult miután végre sikerült átlendülnie a 0.64$-os ellenállás szinten, ami egy kritikus támaszt/ellenállást képezett még a 2017-2018-as bikaciklusa során.

ADA/USDT napos chart

A napos ADAUSDT (USD = USD) charton az RSI-t figyelve túlvett érték (88.85) rajzolódik ki mialatt ezzel ellentmond, hogy a MACD továbbra is táguló EMA ollók mellett bull szignált rajzol. Az RSI és MACD egy charton gyakran ad ellentmondásos jelzéseket a kereskedőknek.

Forrás: BitcoinBázis TradingView

Hoskinson: több száz kereskedelmi projekt tart a Cardano-ra

A pozitív árfolyamtrend közepette az IOHK Cardano blokklánc fejlesztőcég feje, Charles Hoskinson se pihen. A napokban tett nyilatkozata szerint a Cardano fundamentális értéke mindig is evidens volt, majd a Crypto Banter YouTube csatornának adott interjúban hozzátette:

“Száz plusz kereskedelmi projekt van, ami a Cardano-ra migrálna vagy azon építkezne”,

Köztük a SingularityNET globális AI piactér, ami bejelentette, a Cardano blokkláncán bocsátanak ki egymilliárd AGI tokent. Az IOHK kommentárja szerint ez lesz az első komolyabb tokenkibocsátás a blokkláncon és egyben a “legnagyobb demokratikus erőpróba a decentralizált AI történetében.”

Hoskinson az interjú során hozzátette, nem csak DeFi projektek szeretnének migrálni a hálózatra, de már Fortune 500 nagyvállalatok képviselői is megkeresték. A Cardano alapító egyébként a hetekben tett egy újabb nagyszabású bejelentést kijelentve, hogy több afrikai kormánnyal is együtt dolgoznak. Hogy konkrétan mely kormányokról van szó és milyen típusú együttműködésről, az még nem derült ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük