Franciaország felkarolhatja az XRP-t a digitális valuta projektjéhez

A közelmúltban az a pletyka látott napvilágot, hogy a francia központi bank, a Banque de France a digitális euró számára az XRP XRP Price XRP Price elfogadását tervezi. Erről a közösség egyik prominens alakja számolt be, ám hivatalos bejelentés még nem érkezett az ország első számú bankjától.

Érdemes megemlíteni, hogy a bank nem új a blokklánc- és kriptotérben. A Banque de France 2020 és 2021 között egy központi banki digitális valuta (CBDC) blokkláncra épülő kísérleti tesztjét hajtotta végre az ország adósságpiacán belül. A kísérlet részeként a résztvevők értékpapírokkal és államkötvényekkel kereskedtek CBDC-k segítségével, amelyeket a bank bocsátott a rendelkezésükre.

2021 júniusában a központi bank a CBDC határokon átnyúló fizetésekhez való felhasználásának megvalósíthatóságát vizsgálta, amikor a svájci SEBA kriptofókuszú bankkal együttműködve tesztelt egy CBDC-t a jegyzett értékpapírok elszámolásának és átutalásának ösztönzésére.

Eközben a jegybank 2016-ban „A valós idejű elszámolás megvalósítása a bankok számára decentralizált főkönyvi technológiával: szakpolitikai és jogi következmények” című kutatási dokumentumban kiemelte a tokenben rejlő lehetőségeket. A dokumentum megállapította, hogy milyen nehézségek merültek fel a határokon átnyúló fizetési műveletek megvalósítása során a hagyományos banki hálózat használatával, és hogy az XRP hogyan oldhatná meg ezt a problémát.

A bank szerint egy olyan tokent, mint az XRP, közvetítő eszközként lehetne használni bármely devizapár esetében, miközben decentralizált főkönyvi technológiát használnának ezen tranzakciók megkönnyítésére.

Annak ellenére, hogy egyes elemzők néhány technikai elemzési mutató alapján az XRP árfolyamának további csökkenését jósolják, számos fundamentális tényező potenciálisan növelheti a token árfolyamát. Az XRP sikere nagyban függ a Ripple intézkedéseitől, és úgy tűnik, hogy az igazság is a Ripple oldalán áll, már ami a SEC-kel való jogi csatározásait illeti.

Az XRP mostanra már a globális pénzügyi struktúrában is beépült. Ázsiában a bankok elfogadják a digitális pénzt a határokon átnyúló fizetések feldolgozására, és masszívan hozzájárulnak ahhoz a lenyűgöző kereskedési volumenhez, amelyet a token napi szinten rögzít.

A Ripple elnöke, Monica Lang már szóvá tette, hogy Analisa Torres bírónő döntése megadta a szükséges lökést a vállalatnak ahhoz, hogy ne csak az USA-ban, hanem a tengerentúlon is kiterjessze szolgáltatásait.