FUD a füleknek: nem túladott 3000-en a bitcoin, elemző szerint messze még az alja

Az elmúlt 24 órában a kriptopénz piaci kapitalizáció 34.2 millió bitcoinról (123 milliárd dollár) 33.6 millió (121 milliárd USD) bitcoinra esett, ahogy a vezető kriptovaluta 1 százalékos gyengülést könyvelhetett el a fiat pénzekkel szemben.

A rövid távú gyengélkedés kihatással volt az ethereum, bitcoin cash és litecoin árfolyamára is 1-2 százalékot gyengülve a BTC-vel szemben.

Mi várható a hét második felében?

A traderek többsége egyetért abban, hogy a hét második felében nem várható túlzott volatilitás a kriptopénz piacokon.

Habár a napi kereskedési volumen enyhén nőtt az elmúlt 24 órában a múlt hét végi és hét eleji szintekről, de még így is a fele a decemberben tapasztalt kereskedési aktivitásnak.

DonAlt ismert kriptotrader a következőt írta:

Relaxálunk a kereskedési tartomány alsó részében, több egymást követő alacsonyabb csúcsokat kiütött. … Személy szerint nem akarok ebben a tartományban kereskedni.

Sok elemző szerint a jelenlegi tartomány jelentheti az alját a bitcoinnak a fiát pénzekkel szemben, köztük Willy Woo is úgy értékeli, a bitcoin 2019 harmadik negyedévében kezdhet el erősödni.

Jani Ziedans a Cracked Market piaci elemzője szerint a bitcoinnak még meg kell találnia az alját a dollárral szemben és a jelenlegi szinten a fáradtság jelei mutatkoznak rajta.

“A bitcoin tovább szenved a 3K közepi tartományban. Ha túladott lenne, akkor már rég felpattant volna. Ez a letargikus állapot azt jelzi, hogy a kereslet továbbra is nagyon gyenge és az eladási hullám még nem találta meg az alját,” magyarázta.

December közepén ment ennél lejjebb is a BTCUSD árfolyam, mikor egyes tőzsdéken már a 3100 dolláros árfolyamot súrolta, de akkor egy hét leforgása alatt sikerült 30%-ot erősödnie egy rövid korrekciós rali keretében.

Ziedans szerint az éves aljat egy hónappal ezelőtt tesztelt BTCUSD nem az az alj volt, amire számított azért, mert röviddel ezután újra elkezdett gyengeséget mutatni.

További gyengülés várható?

Mialatt az általános vélekedés a bitcoin árfolyamát érintően, a legtöbben egyetértenek, hogy az eszköz a medvepiac utolsó fázisába érkezik az intézményi felhalmozásnak, a toxikus szereplők exitelésének és a spekuláció alábbhagyásának köszönhetően.

A BTCUSD árfolyam mehet akár 3000 alá is, de annál lejjebb nemigazán mivel a 2000-es régióban nagyméretű vételi falak vannak a nagy kriptotőzsdéken, mint a Coinbase és a Bitstamp is.

Ha megy 3K alá, akkor hasonló forgatókönyvre számíthatunk, mint december végén, mikor is napok leforgása alatt ment át 30%-os erősödésbe. A héten mindenesetre békés napok elé néznek a kereskedők alacsony volatilitással és volumenekkel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük