A Fujitsu a IOTA mellett teszi le a voksát mint új audit protokoll szabvány

A japán Fujitsu információtechnológiai konglomerátum egy feldolgozóiparban alkalmazandó IOTA alapú audit eljárást fejleszt, áll egy augusztus 25-én kiadott hivatalos közleményben.

A közlemény alapján a vállalat a IOTA protokollt mint ‘megváltoztathatatlan adattároló’ kívánja felhasználni auditok visszakövetésénél ‘ipari termelési környezetben és ellátási láncoknál’ az átláthatóság, bizalom és biztonság növelés érdekében.

Leopold Sternberg, a Fujitsu müncheni Industry 4.0 kompetencia központjából kommentálva a partnerséget megjegyezte, ‘segíteni fog a IOTA-nak, hogy új protokoll szabvánnyá váljon’ majd hozzátette, a technológiai óriás ‘jól fel van szerelve’, hogy segítse ennek elérésében köszönhetően a vállalat internettechnológiai és gyártási tapasztalatának.

A közös projekt az egyre adat-intenzívebb ipar 4.0 gyártási és ellátási lánc kihívásait igyekszik orvosolni, ami a közlemény alapján, sokkal hatékonyabb megoldásokat kíván a termékek és eljárások minőségének és integritásának fejlesztésében.

A közlemény egy javasolt kriptográfiai ID azonosító rendszert is felvázol a termék alkatrészeknek és azok gyártási státuszának, amit a IOTA Tangle protokoll csomópontjain  keresztül kötnének össze és a Fujitsu hosztolná.

A Tangle egy a többitől eltérő elosztott főkönyvi technológia és nem blokkokat vagy bányászatot alkalmaz a hitelesítésre, hanem irányított körmentes gráfokat (DAG), ami egy topológiailag rendezett rendszer, ahol a különböző típusú tranzakciók egyidejűleg futnak különböző láncokon a hálózatán.

A IOTA mellett letett Fujitsu voks hatására a kriptovaluta ára 10%-ot erősödött és a cikk írásakor 0,60 centen (170 HUF) állt.

Mit gondoltok, szükség van az ilyen típusú nagyvállalati – kriptovaluta együttműködésekre?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük