Partnerséget köt a Google Cloud Blythe Masters blokklánc startupjával

Még hétfőn jelentette be a hírt a Digital Asset, hogy partnerségre lép a Google Cloud felhőszolgáltatóval, hogy eszközöket és szolgáltatásokat kínáljon olyan fejlesztőknek, akik blokklánc applikációk fejlesztésén gondolkodnak és nem kívánják az alapoktól kezdeni  az alkalmazások kódolását.

A partnerség keretében a Digital Asset mind szoftver, mind ügyfeltámogatást biztosít az újonnan belépőknek, áll a sajtóközleményben.

Google Cloud csatlakozott a Digital Asset privát béta fejlesztői programjához is, melyen keresztül a Cloud fejlesztők hozzáférhetnek a Digital Asset Modeling Language (DAML) szoftverfejlesztői csomaghoz (SDK).

A Digital Asset célja, hogy a partnerséggel tovább növelje a DAML csomag, mint platform szolgáltatás (platform-as-a-service – PaaS) hasznosságát. A “teljesen menedzselt megoldás” segítségével a fejlesztők blokklánc applikációkat készíthetnek és tesztelhetnek. A szolgáltatás a Google applikációs piacterén lesz elérhető.

Blythe Masters a Digital Asset ügyvezetője a közleményben kifejtette, az együttműködés megkönnyíti a fejlesztőknek a technológia megértését:

Partnerségre lépünk a Google Cloud-dal, hogy full stack megoldásokat tudjunk kínálni a fejlesztőknek és ezáltal felszabadítva a blokklánc webes alapú megoldásaiban rejlő potenciált. A fejlett elosztott főkönyvi platformunk és modellező nyelvünk megosztásával a Google Cloud-on csökkenthetők lesznek a DLT applikációfejlesztés technikai korlátai.

Egyazon időben, a Cloud pénzügyi szolgáltatási platform vezetője, Leonard Law kijelentette, hogy a vállalat “örömmel innovál” a Digital Asset-tel közösen.

“DLT-ben óriási potenciál van, hogy ne csak a pénzügyi szolgáltatás iparágának fogyasztóit, de számos más iparágét segítse és izgatottan várjuk, hogy ezek a fejlesztői eszközök a Google Cloud-on is elérhető legyen,” tette hozzá.

Kövess minket a Facebookon és Instagrammon.

Van egy sztorid? Oszd meg velünk és megírjuk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük