A Google DeepMind blokklánc technológia segítségével fejleszt mesterséges intelligenciát az egészségügy számára.

A Google DeepMind blokklánc technológia segítségével biztosítja az adatokat az egészségügyi projektében.

A DeepMind Technologies a Google brit leányvállalata mesterséges intelligenciával foglalkozik. Nemrég felfedték, hogy blokklánc technológiát fognak használni a jövőben. A blokkláncon fogják tárolni a betegek adatait, hogy azok ezáltal biztosítva legyenek.

A Google DeepMind blokklánc technológia felé nyit

Google DeepMind egészségügyi projektjeA DeepMind egy olyan szoftver ami szimulációkhoz, applikációkhoz és játék protokollokhoz szükséges algoritmusokat épít. A cég arról lett híres, hogy gépi tanulásra alkalmas platformot készített. A DeepMind készítette a Neural Turing Machine nevű gépet is, ami az ember rövidtávú memóriáját utánozza.

A Google leányvállalata most egy öt évre szóló megállapodást kötött a Londoni Egészségügyi Szolgálattal (NHS), hogy a technológiát továbbfejlesztve az egészségügyben is alkalmazzák majd. Ennek kapcsán merült fel a betegek adatvédelme, amire a blokklánc technológia kínálhat megoldást.

Egy Google szóvivő szerint a DeepMind blokklánc technológiát fog használni az egészségügyi projektben. Mustafa Suleyman társalapító részletezte, hogy “egy olyan szoftvert fognak használni, ami mindenki számára elérhetővé teszi az adatokat, olyan módon, hogy azok azonban nem módosíthatóak”. A cég továbbá felvette Ben Lauriet, a vezető kriptográfiával foglalkozó szakértőt is. Ezen kívül pedig még most is keresnek programozókat akik a blokklánc technológiához és kriptográfiához értenek.

“A pozícióban olyan innovatív megoldásokkal fog dolgozni ami számos technológia, tudomány és elemzés bevonásával jön létre. A blokklánc (nem, nem a bitcoin) biztonságot és átláthatóságot nyújt a DeepMind infrastruktúrájának. Kezdetben az egészségüggyel kapcsolatos projektben lesz használva, később pedig ki lesz terjesztve további területekre is. “ Ez állt a DeepMind karrier oldalán.

A blokklánc révén fejlesztenék az egészségügyet bevonva a mesterséges intelligenciát is

A DeepMind együttműködik a Londoni Egészségügyi Szolgálatattal, hogy egy olyan applikációt dolgozzanak ki, ami megkülönbözteti a kórházban fekvő betegek vese problémáit. A applikációt a londoni Royal Free kórházban tesztelik, hogy azonosítsák azokat a betegeket akik akut vese elégtelenségben szenvednek.

Google DeepMind blokklánc technológia segítségével biztosítja az adatokat“Ez a projekt arról szól, hogy információt nyújtsunk az orvosoknak és ápolóknak, olyan módon ahogy az hírekkel is történik a telefonokon. Tudjuk, hogy a vese elégtelenségből származó halálesetek negyede megelőzhető, ha a kezelő orvos időben és hatékonyan be tud avatkozni a folyamatba.” Nyilatkozott a Royal Free kórház orvos igazgatója, Stephen Powis.

.

A DeepMind tavaly óta dolgozik együtt a Royal Free kórházzal, de eddig az adatvédelmi problémák hátráltatták a projektet. Az Információs Jogok Biztosa a projekt biztonságosságáról kért be korábban adatokat, mert aggódtak a betegek adatvédelmi jogaiért. Úgy tűnik a DeepMind komolyan vette a kritikát azzal, hogy a blokklánc protokoll  alkalmazása irányába tett lépéseket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük