A Google szerint még sosem kerestek rá ennyien az „onchain” kifejezésre

Az „onchain” kifejezésre irányuló Google keresések világszerte minden idők legmagasabb szintjét érték el májusban a Google Trends adatai szerint. A CryptoQuant vezérigazgatója, Ki Young Ju szerint a technológiai zsargon mostanra közismertté vált, és egy új korszak küszöbén állunk.

A Google Trends szerint az elmúlt öt évben az „onchain” kifejezés iránti világszintű keresési érdeklődés többnyire a 25-ös indexérték alatt mozgott a 100-ból, amit egy rövid kiugrás követett márciusban, amikor az inex 30-ra emelkedett. Azonban május 26. és június 1. között az „onchain” kifejezés iránti keresési érdeklődés elérte a 100-at is az indexen. Ez a drámai növekedés a technológiai kifejezés mainstream elterjedését és az emberek fokozódó érdeklődését tükrözi a blokklánc alapú megoldások iránt.

Az onchain kifejezés egyre népszerűbb a Google Trends szerint

Az „onchain” kifejezés egyre népszerűbb a Google Trends adatai szerint

Nigériában a legnagyobb az érdeklődés

Az adatok azt mutatják, hogy az elmúlt 30 napban Nigéria mutatta a legnagyobb érdeklődést az „onchain” kifejezés iránt, a sort pedig Afganisztán és Etiópia folytatja. Azok a felhasználók, akik a Google-on az „onchain” kifejezésre kerestek, gyakran kerestek rá az „onchain token”, az „onchain coin”, az „onchain crypto” és az „onchain summer” kifejezésekre is. Az „onchain summer” egy marketing szlogen, amely a Coinbase 2. rétegű Ethereum hálózatát, a Base-t hivatott népszerűsíteni.

Jesse Pollak, a Base megalkotója márciusban megjegyezte, hogy az „onchain” kifejezés jobban teljesít a fogyasztói tesztekben, mint bármely más szó, amit az emberek a kriptóra használnak. Ez az előretörés azt sugallja, hogy az emberek egyre inkább felismerik az onchain technológiák potenciálját, és nyitottabbak azok alkalmazására mindennapi életükben.

Mi zajlik most az onchain világban?

Április végén a BlackRock USD Institutional Digital Liquidity Fund lett a legnagyobb tokenizált kincstári alap a blokkláncon. Az alap jelenleg 459,9 millió dollárnyi kezelt vagyonnal rendelkezik, megelőzve a második helyezett Franklin Templetont, amely 357,7 millió dollárral rendelkezik.

Májusban az Ethereum 2. rétegű blokklánca, a Starknet a Giza AI céggel együttműködve bejelentette, hogy hamarosan lehetővé teszi az AI ügynökök számára, hogy a blokkláncon autonóm módon hajtsanak végre onchain tevékenységeket a felhasználók javára, például hozamoptimalizálást és portfóliók újraelosztását.

Néhány héttel később a GaiaNet 10 millió dollárt gyűjtött AI infrastruktúra projektjére, amelynek célja, hogy decentralizálja az AI ügynökszoftvert on-chain.

Május hónapban több elemző is onchain metrikákat használt a Bitcoin jövőbeli árfolyamának előrejelzésére. Az „ELI5 of TLDR” nicknéven ismert kriptoelemző május 19-i kijelentései szerint hétből öt onchain metrika jelenleg azt mutatja, hogy a Bitcoin bikafutása valószínűleg még csak most kezdődik. Néhány nappal később a Glassnode elemzői is arra következtettek, hogy a Bitcoin egy „nagyobb mozgásra” készül felfelé, a Supply Last Active Age Band metrikára hivatkozva.

Ez a növekvő érdeklődés és az onchain világ legutóbbi fejleményei azt jelzik, hogy az onchain technológia egyre nagyobb szerepet játszik a kriptovilágban és azon túl is.