Jobban érdeklik az embereket az NFT-k, mint a bitcoin?

Már többen keresnek az NFT-kre, mint a bitcoin kulcsszóra a Google Trends adatai alapján.

Bár a bitcoin, a kriptovaluták és a nem helyettesíthető tokenek (NFT) hihetetlen évet zártak 2021-ben, a trendek egyike sem került be a Google Year in Search év végi összefoglalójába. A Google Trends weboldal lényegében elemzi a legnépszerűbb keresési lekérdezések népszerűségét világszerte és regionálisan. A keresések száma alapján pontozza az egyes kifejezéseket 0 és 100 pont közötti skálán. Minél közelebb van a mutató a 100 ponthoz, annál többeket érdekel az adott kulcsszó.

Jelenleg a bitcoin iránti érdeklődés a Google-keresések tekintetében jelentősen visszaesett a május 16-tól 22-ig tartó rekord hét óta. A „bitcoin” kifejezésre vonatkozó keresési trendek 72%-kal csökkentek globálisan. Tavaly májusban a mutató elérte a legmagasabb, 100-as pontszámot ez ma már csak 28-at mutat. A magyar helyzet még a globális trendhez képest is rosszabb: nálunk mindössze 24 ponton áll a mutató.

Bitcoin Google Trends Hungary

Ma a pontszám 72%-kal alacsonyabb a májusi adatokhoz képest. Az „ethereum” keresési lekérdezés pontszáma ma 8, ami 68%-kal alacsonyabb, mint a 2021-es legmagasabb pontszám, ami akkor 25 pont volt a globális adatokat tekintve. A kriptovaluta kifejezés angol megfelelője is 75%-ot esett vissza az elmúlt hónapok során.

Van viszont más ami nagyon is érdekli az embereket

Az NFT kulcsszó keresése 100 pontot ér el ezen a héten. A Google Trends adatai szerint a nem helyettesíthető token rövidített neve, az „NFT” kifejezés a héten tetőzött 100 pontnál. Összehasonlításképpen 2021 januárjának első hetében az „NFT” keresési pontszáma még csak 1 volt. Az NFT kulcsszó keresési trendje lassan nőtt az első hat hónapban, de 2021 végén és az új év felé közeledve ez jelentősen megugrott. Ezzel elérte jelenlegi történelmi csúcsát.

NFT Google Trends Worldwide

Miközben a teljes kriptogazdaság az utóbbi hetekben, hónapokban lejtmenetben jár egyre inkább veszítik el a lakossági befektetők a reményt, hogy ismét felfelé mehetnek majd az árfolyamok.  Ennek ellenére a „hogyan adjuk el a bitcoint” kifejezéssel kapcsolatos keresések pontszáma továbbra is alacsony. A mutató mindössze 12 ponton áll, ami 88%-kal alacsonyabb, mint a Google Trends által mért rekord múlt év február 14-e és 20-a között. Tehát úgy tűnik, hogy vagy már minden kisbefektető tudja, hogyan kell bitcoint eladni, vagy sokan továbbra is kivárnak az eladással és hosszútávra terveznek a kripto befektetésükkel.

Forrás: Google Trends