Hong kongi gyártó új riget dob piacra egy frissen indult coinnak

A hong kongi hardvergyártó Sapphire új videokártyát jelentett be a frissen indult GRIN coinra. A projekt kapcsán meglehetősen érdekesre sikeredett elnevezések már itt elrajtolnak: a grin szó jelentése ugyanis vigyor.

A SAPPHIRE RX 570 16GB HDMI blokklánc videokártya az új széria legelső modellje és kifejezetten a VIGYORI coin bányászatára lett kifejlesztve.

A GRIN-t szintén januárban indították és tulajdonságaiban hasonlít a személyes adatok védelmére fókuszáló moneróra és zcash-re. A token a mimblewimble technológián (Harry Potter varázslata után szabadon) alapul, melynek fő erőssége, hogy elméletben kijátszhatatlan névtelenséget biztosít a használóinak a tranzakciók értékének titkosításával.

A Sapphire új videokártyája képes lesz megoldani a kakukk ciklus algoritmusát ami a Grin coin proof-of-work algójának az alapja. A Sapphire szerint az RX 570 egyike “azon ritka megoldásoknak ami hatékonyan tud Cuckatoo 31+-t [értsd: Kakadu 31+] bányászni, és így kevesebb felhasználó lesz a hálózaton magasabb jutalmat lehetővé téve a korai bányászoknak.”

A Sapphire alelnöke és marketingigazgatója, Adrian Thompson szerint, a “jövőbeli termékeket új 16GB kiegészítéseket is tartalmaznak a SAPPHIRE INCA és MGI szériáihoz, amik szintén a blokklánc rendszerekre lesz kifejlesztve.”

A közlemény szerint a GPU-k kereskedelmi forgalomban még nem elérhetőek, de hamarosan elkezdik listázni az oldalon.

Itt kicsit elgondolkodtunk, hogy konkrétan milyen nap is van és nem-e április 1-e áll a naptárakban. És nem.

A Grin coin GitHubját felkeresve a projektről a következők derülnek ki:

Grin kicsinek és könnyednek látszik. Mindenki számára elérhető és nyitott az élet minden pontján, előítéletek nélkül. A Grin szörnyen ambiciózus, de nem mások kárára, hanem mindenki előnyére. Erősen ragaszkodik ahhoz, hogy véleménye összhangban maradjon célkitűzéseivel, ami nem jelenti azt, hogy tartaná tiszteletben mások ötleteit.

Hiszünk a pull kérésekben, adatban és a tudományos kutatásban. Nem hiszünk a megalapozatlan hiedelmekben.

  • Tiszta és minimalista végrehajtás és célja, hogy így is maradjon.
  • A MimbleWimble protokollt követi, ami nagy méretű anonimitást és skálázási karakterisztikát jelent.
  • Cuckoo ciklus proof-of-work: Cuckaroo és Cuckatoo.
  • Viszonylag gyors blokkidő: egy perc.
  • Fix blokkjutalom ami idővel csökken.
  • Tranzakciós költségek a létrehozott output/törölt outputon és a teljes tranzakció méreten alapulnak.
  • Sima görbe a nehézségbeállításokhoz.

Ha már így lent vannak az árfolyamok, miért is ne lenne érdemes kivájárkodni egy kis Grin coint is a szebb napokra.