Gyakorlati tanácsok kriptovaluta daytrade-hez

A kriptovalutákkal napi szinten lehet kereskedni, aminek óriási előnyei vannak: a piacok a nap 24 órájában, a hét minden napján nyitva tartanak. Ez azt jelenti, hogy minden egyes kereskedési napon extra órákat foglalkozhatsz kereskedéssel, szemben a részvény kereskedéssel. A daytrade további előnye az, hogy nincs olyan átfedési időszak, ahol a volatilitás a legnagyobb. A kriptók ugyanakkor bizonyos nyűggel is járnak: ez pedig az őrült volatilitás. Több száz, sőt akár több ezer dolláros pénzmozgás is előfordulhat egy órán belül, különösen akkor, ha a hipervolatilis kriptovalutákkal, mint például bitcoinnal kereskedünk.

Márciusban a bitcoin értékének közel 40%-át veszítette el mindössze 30 perc alatt, amikor is egy hatalmas eladási megbízás jelent meg a piacon. Az ilyen mértékű volatilitás azt jelenti, hogy a kriptovalutákat a brókerek általában alacsony tőkeáttétel mellett, magas fedezeti alapon kínálják. Sőt, a BTC-USD kriptopár óriási átváltási díjakkal is jár, így általában nem a legjobb döntés a kriptovaluták pozícióit éjjel a Forex platformon nyitva hagyni és érdemes daytrade-elni.

Azért, hogy sikeresen kereskedhess kriptovalutákkal, van néhány gyakorlati tanács, amelyet érdemes megfogadni. Ezek a tippek a kereskedési gyakorlaton, az eszközválasztáson és a hozzáálláson alapulnak.

Első tanács: Döntsd el azt, hogy melyik számodra a legjobb kriptobróker

Rengeteg népszerű kriptovaluta bróker van a daytrade-hez, de csak néhány rendelkezik jó kereskedési feltételekkel és erős szabályozási keretrendszerrel. A TradingBeasts Plus500 Vélemények szerint, a Plus500 az egyik legjobb kriptobróker a magyar kereskedők számára, amely a bitcoin és az altcoinok kereskedését is lehetővé teszi, már mindössze 40 ezer forinttal vagy egy ingyen demo felületen keresztül. Európában a CySEC szabályozza őket, és az ipar egyik legismertebb brókereinek számítanak.

Második tanács: Döntsd el, hogyan akarsz kriptovaluta daytrade-elni

A kriptovaluta daytrade-nek két módja létezik. Vagy kriptovalutát vásárolsz egy tőzsdén, és abban reménykedsz, hogy az ára a napi kereskedési órákban emelkedik, majd ezután eladod azokat, vagy spekulálhatsz az általad kiválasztott kriptovaluta CFD eszközökkel, hosszú és rövid megbízásokat használva az FX brókered felületén.

Mindegyik módszernek megvan a maga árnyoldala, előnye, illetve hátránya. Miután ezeket a tényezőket figyelembe vetted, el kell döntened, hogy a kripto daytrade mely formája fog számodra működni.

Harmadik tanács: Maradj a népszerű kriptovalutáknál

Minden kriptovaluta más, ezért a tulajdonságaik is mások. Az olyan kriptovalutákat, mint például a bitcoin (BTC), a bitcoin cash (BCH), az ethereum (ETH), a monero (XMR) és a ripple (XRP) nem hasonlíthatod össze azokkal a lecsúszott coinokkal, amelyeket halálra ítélt tőzsdéken listáznak és amelyek alig kapnak figyelmet a kereskedőktől.

A népszerű kriptovaluták pénzt hoznak. Nagyobb volatilitással és nagyobb kereskedési volumennel rendelkeznek, ezért valószínűbb, hogy olyan mozgásokat hajtanak végre néhány órán belül, amelynek köszönhetően a daytrade nyereséges lehet.

A legjobb az, ha ragaszkodsz a fent említett kriptovaluta párokhoz, így biztos lehet abban, hogy jó mozgásszinttel rendelkeznek és jövedelmezővé válhat a kriptovaluta kereskedésed. Emellett a piacokat is megvizsgálhatod, hogy lásd, a Te felületeiden melyik kriptovaluta pár teljesít a mozgás tartományában kiválóan.

Negyedik tanács: Ellenőrizd, hogy a fiókodon megfelelő-e a fedezet

A kriptovaluta CFD kereskedésnek nagyon magas fedezeti követelményei vannak: általában arra kérnek, hogy add meg a kiválasztott kriptovaluta pozíció felállításához szükséges költségek felét fedezetként. Tegyük fel például, hogy a BTC-USD pár mini-lot-tal (azaz 0,1 lot) szeretnél kereskedni. Egyes brókerek akár 200 dollárt is felszámíthatnak a BTC-USD pár Mini-Lot pozíció felállításáért. Ez azt jelenti, hogy ennek az összegnek a felét fedezetként kell biztosítanod, ami 100 dollár.

A kockázatkezelési szabály megköveteli, hogy a számlád nagyságának legfeljebb 3%-ával kereskedhetsz. Ha a BTC-USD 100 dolláros fedezetével kereskednél, akkor legalább 5000 dolláros számlára lenne szükséged ahhoz, hogy ilyen volumenű kereskedésben vehess részt. Ennek az oka egyszerű. A számlád 3%-ának elvesztése nem fog túlzott problémákat okozni a fiók nagyságára vonatkozóan. Az a veszteség, amely viszont a számlád 20% vagy 30%-os csökkenéséhez vezet, jelentős veszteség. A számlád ezt követően küzdeni fog a helyreállásért. Ha megfelelő fedezettel rendelkező számlád van, az lehetővé teszi

Ötödik tanács: Alacsony tőke? Kereskedj kevésbé keresett kriptovalutákkal

A bitcoin az a kriptovaluta, amely az összes kereskedett kriptovaluta közül a legnagyobb fedezettel rendelkezik. Mindig kereskedhetsz olyan kriptovalutákkal, amelyeknek nincsenek magas fedezeti követelményei. Például az olyan kriptovalutákkal történő kereskedés, mint például a ripple és a litecoin, amelyek jóval alacsonyabb fedezeti költségekkel bírnak, mint a bitcoin.

Egy általunk megvizsgált platform megmutatta azt, hogy a litecoin Standard-Lot pozíciójának fedezeti igénye 7,37 USD, míg ugyanazon a platformon a bitcoin esetében 1.733 $ volt, ez majdnem 235-szerese az LTC-USD pozíciójának. A litecoin és a bitcoin cash összefüggésben vannak a bitcoin ármozgásaival, így ezeket a bitcoin tükör eszközeiként is használhatjuk erősen csökkentett kereskedési költségek mellett.

Hatodik tanács: Eredményeid növeléséhez használj összefüggéseket

A bitcoin cash és a litecoin erősen korrelál a bitcoin árával. Mindkettőt a Bitcoin blokkláncára tervezték, ezért nagy pontossággal követik a bitcoin ármozgásait. A ripple a bitcoin ármozgásával csak kis mértékben korrelál.

Néha tudnod kell azt, hogy mi történik egy korrelált eszközzel annak érdekében, hogy megjósold, mi történhet a másikkal. Vannak esetek, amikor egy eszköz a korrelált eszköz előtt mozdul el. Használd ki ezt az előnyt.

Hetedik tanács: Figyeld a híreket

Valójában, amikor a híreket figyelve kereskedsz kriptovalutákkal, mindennel képben kell lenned. A probléma viszont az, hogy az FX piactól eltérően, a kriptovaluta piacnak nincs sajátos hírnaptára. Ezért meg kell találnod a legfrissebb kriptohírek beszerzési forrásait, különösen akkor, ha bármilyen kriptovaluta esetében hirtelen, éles ármozgásokat észlelsz.

A kriptopiachoz köthető tevékenységek legjobb hírforrása általában a közösségi media felületei. Sok ember munkája lett az, hogy a kriptopiacon zajló eseményeket követi nyomon és jelentést készít ezekről. Tehát, amikor egy kriptoprojekt és egy mainstream vállalat közötti partnerségről van szó, előfordulhat az, hogy másoknál gyorsabban jutnak információhoz az általuk kiépített hálózatok miatt. Az a Te feladatod, hogy azonosíts az ilyen forrásokat, és hírforrásként használd azokat.

Kriptovaluta daytrade tippek összefoglalása

Ezekkel a gyakorlati tippekkel növelheted a siker esélyeit, amikor kriptovaluta daytrade-re adod a fejed. Mindenképp kövesd őket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük