Gyors és pontos leltározás adatgyűjtő eszközökkel

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hazánk egyik vezető vonalkódtechnikai eszközöket, valamint kellékanyagokat forgalmazó és gyártó vállalata a Webmaxx Stúdió Kft. közel két évtizedes tapasztalatával segíti ügyfeleit. A 100%-ban magyar tulajdonú vállalkozás legfőbb célja, hogy ügyfeleit megfelelő szakmai tanácsokkal és iránymutatással lássák el az AutoID világában.

Az alábbi cikkünkben a leltározás munkafolyamatához ad néhány támpontot, mely megkönnyítheti a vállalkozások életét nehezítő feladatot. Évváltásnál minden cég életében eljön a leltározás ideje, ami sokszor egy idő- és adminisztrációigényes folyamat. A raktárkészlet ellenőrzése, a termékek beazonosítása és megkeresése mind-mind komoly időráfordítást jelent. Ennek a feladatnak a gyors és pontos kivitelezésére nyújtanak segítséget a vonalkódos öntapadós etikett címkék és az adatgyűjtők.

Azonosító etikett címke használata

A termékek azonosításához használhatóak a termékeken található vonalkódok, de akár saját belső kódok, sőt helykódok alkalmazása is lehetséges. Az árukészlet pörgési sebességétől, illetve a raktározási környezettől függően többféle alapanyagú öntapadó etikett címke választható. Normál hőmérsékleti körülményekhez és gyorsan pörgő termékekhez megfelelő a legolcsóbb direkt termál alapanyagú címke. Fűtetlen raktárba, hűtött termékekhez, vagy lassabban értékesíthető árucikkekhez papír vagy műanyag alapanyagú címkét és Tezeko festékszalagot célszerű használni.

A címkézendő termékek mennyiségétől függően akár már egy belépő szintű asztali címkenyomtató is kiváló választás lehet, ha a napi nyomtatási igény nem több, mint 3000 címke. Ez a kategória a legtöbb cég számára megfelelő és könnyen megvalósítható beruházás. A vonalkód nyomtatók használatával pillanatok alatt elkészíthetőek a vonalkódos etikett címkék, amik hozzájárulnak a termékek gyors és pontos azonosításához.

Vonalkód adatgyűjtő használata

A leltározás folyamata a mobil adatgyűjtők használatával rövidül, a vonalkódos címkék használata esetében pedig teljes mértékben hibamentessé válik. Termékeink között többféle célra alkalmas adatgyűjtő eszközt kínálunk, melyek egyesítik a vonalkódolvasók és hordozható számítógépek funkcióit. A választott típustól függően az adatgyűjtők 1D (EAN13, Code128, stb.) vagy 2D (QR kód, PDF kód, stb.) vonalkódok olvasására alkalmasak. A legegyszerűbb leltár applikációk használatával leolvasható a termék azonosító vonalkódja, illetve megadható a leltározandó mennyiség. Komolyabb applikációk alkalmazásával az adatgyűjtési folyamat során további adatok is megadhatóak (pl. helykód, gyári szám, stb.) melyeknek igaziból csak a képzelet szab határt.

A vonalkódos adatgyűjtőn futtatott leltár applikáció és egy megfelelő raktárkészlet kezelő szoftver kombinálásával egy komplex leltár rendszert kapunk, mely beruházás már rövid távon is megtérül.

Guest Post

I #HODL BTC to survive Apocalypse.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.