Ha a Jézuska nem hoz Bitcoint, akkor könyörögjünk érte Twitteren

A Bitcoinért való könyörgés nem újdonság – az emberek nagyon alacsonyra le tudnak ereszkedni, ha ingyen dolgokról van szó. Elég ránéznünk egy-egy nagyobb Bitcoin “személyiség” Twitter oldalára – a válaszok között rengeteg “Adj nekem Bitcoint!” tweetet találunk. Ez a jelenség már lassan annyira elterjedt, hogy saját nevük is van ezeknek az embereknek: a “begshitek”. Azonban most ez a Twitter felhasználó még a szokásosnál is tovább tolta a könyörgést.

Egy év kemény munkája

Az eredmény pedig ez: majdnem 16 ezer (!) tweet egy év lefolyása alatt. A PlsGiveBitcoin nevű felhasználó minden órában legalább egyszer üzent a YouTube egyik gamerének, Mr. Beastnek, néha pedig akár óránként többször is.

A tweetek meglehetősen hasonlóak “Újra itt az idő, hogy mrbeastytnek könyörgjek Bitcoinért” vagy “lécci adj bitcoint” – általában minden kreativitás nélkül -, azonban miután a gamer letiltotta Twitteren, már nem jelöli be egyik üzenetében sem a YouTubert. (A letiltás mondjuk erősen megérthető; senki sem szeretne 15 ezer spam tweetet kapni, hiszen kicsit sérül a felhasználói élmény.)

Ha a Jézuska nem hoz Bitcoint, akkor könyörögjünk érte Twitteren

Persze nem ok nélkül választotta Mr. Beastet, aki egyébként 12 millió feliratkozóval rendelkezik YouTube-on, ő ugyanis korábban már többször osztogatott ingyen kriptovalutát, azonban PlsGiveBitcoin a több, mint 15 ezer próbálkozás ellenére még egy satoshiban sem részesült az év során.

Karácsonyi csodavárás

Bár senkinek nem ajánljuk, hogy úgy tervezzen meggazdagodni, hogy ismeretlen embereknek ír könyörgő üzeneteket Twitteren, de egy biztos: PlsGiveBitcoin – akárki is legyen – ha más jellemzővel nem is rendelkezik, de nagyon kitartó.

És ki tudja… PlsGiveBitcoin Tweetjei már azonnal megjelennek, ha szimplán a Bitcoin szóra keresünk rá a közösségi oldalon, a Karácsony pedig az adakozás és a csodavárás időszaka: lehet, hogy a Jézuska meghallja a kérését.