Ha a történelem megismétli önmagát, így alakulhat a Bitcoin árfolyam a következő 6 hónapban

Az X-en (korábban Twitteren) egy közelmúltban megjelent posztban a neves elemző, Checkmate a Bitcoin árfolyam BTC Price BTC Price következő 6 hónapos pályájáról elmélkedett. Jelenleg a lenagyobb kriptovaluta árfolyama 60 000 dollár alá került, ami egy kulcsfontosságú pillanatot jelent a Bitcoin piaci ciklusának korábbi mintáit nézve.

Így alakulhat a Bitcoin árfolyam a következő 6 hónapban

Checkmate azt állítja, hogy a Bitcoin épp most szilárdítja meg a jövőbeli trend alakulását. Ez a fázis, ahogy a kifejezés is utal rá egy stagnáló, de ingadozó időszak leírására szolgál. Az elemző szerint ez a szakasz körülbelül hat hónapig tarthat a korábbi Bitcoin ciklusok alapján, és potenciálisan megelőzi a parabolikus növekedés időszakát, amely hat és tizenkét hónap közötti időszakig tarthat.

„A bitcoin története rímel a korábbiakkal, és eddig ez a ciklus sem különbözik a többitől” – jegyezte meg Checkmate. “Az elmúlt két ciklusban látott helyzet körülbelül 6 hónapos szilárdulási fázist fest le előttünk, amit majd 6-12 hónapos parabolikus előrehaladás követ.”

Bitcoin-index teljesítménye | Forrás: X @_Checkmatey_

Elemzését alátámasztva Checkmate 2021 áprilisát a Bitcoin jelentős csúcspontjaként említi. Több oka is van erre, megjegyezve, hogy az áprilisi jelentős, 8250 dollár feletti havi csökkenés ellenére az ilyen mozgások jellemzőek voltak eddig is a Bitcoin piacán. Sőt, gyakran egészséges piaci korrekciókat jelez egy hasonló esés.

“Ez most egy -11,2%-os havi visszalépés, ami rendkívül gyakori az emelkedő trendek során. A korrekciók egészségesek és szükségesek” – szögezte le, megerősítve a Bitcoin ellenálló képességébe és felépülési lehetőségébe vetett bizalmát.

bitcoin havi teljesítménye

Bitcoin havi teljesítménye | Forrás: X @_Checkmatey_

A történelmi adatok a felpattanást igazolják a Bitcoin ciklusaira alapozva

További statisztikai adatok alátámasztják, hogy kizárólag a Bitcoin felezési éveire (2012, 2016, 2020 és 2024) összpontosítva az ilyen havi korrekciók egyáltalán nem kiugróak. Sőt, sokkal inkább gyakori jelenségek voltak eddig is a digitális eszközök ciklikus trendjein belül. A felezés utáni minden év vége historikusan erős teljesítményt mutatott. Ez pedig alátámasztja azt az elképzelést, hogy a jelenlegi árpont egy jelentős nyereség előfutára lehet.

bitcoin index ciklus

Bitcoin-index teljesítménye az ATH ciklus óta | Forrás: X @_Checkmatey_

Adj el mindent májusban, és menj pihenni?

Egy másik elemző, Charles Edwards a Capriole Investments alapítója is a piac soha nem látott bikás hangulatát kommentálta. Edwards most azt várja, hogy egy mélyebb korrekcióra kell számítani.

„Ez kezd nevetségessé válni. A Bitcoinnak a kezdetek óta nem volt ilyen felfutása. A 2011-ben felállított rekordon már túl vagyunk, hiszen napokig nem történt jelentős zuhanás [több mint 25%]. Ha nem vagy kész elfogadni, hogy ez az eszközosztály hátrányokkal is jár, akkor ne legyél itt. Főleg most.” – mondta Edwards.

Az elemző megjegyzése rávilágít a súlyos visszaesések szokatlan hiányára a mostani piacon, ami arra utal, hogy a befektetőknek fel kell készülniük a volatilitás megnövekedésére.

Egy másik, X-ről szóló bejegyzésben Edwards óvatosságra int az egyébként optimista kilátások között. Azt tanácsolta:

„Adj el májusban, és menj el pihenni. Egyre jobban terjed ez a mondás. Amíg 61500 dollár alatt zajlik a kereskedés, az (1) forgatókönyv technikailag valószínűbb. A 61500 dollár feletti visszatérés adhat némi reményt a bikáknak a (2) forgatókönyv tekintetében. Egy nagyobb visszahúzás most jót tenne a bikapiac tartós folytatásának. Minél hamarabb történik, annál jobbak a hosszú lehetőségek.”

bitcoin technikai elemzés

Bitcoin árelemzés | Forrás: X @caprioleio

Ez a perspektíva azt sugallja, hogy a stratégiai kivonulás a piacról rövid távon bölcs dolog lehet, ami arra utal, hogy a jelenlegi piaci feltételek rosszabbak lehetnek, mint amilyennek látszanak. De egy jelentős korrekció erősítheti a piac hosszú távú kilátásait.