Hackerek 28 millió dollárt loptak el a Deribit tőzsdéjéről

Az idei évben a vezető kriptotőzsdék többsége szembesült már hackerek támadásával, akik vagy sikertelenül vagy sikeresen kíséreltek meg kriptovalutákat szerezni. A legfrissebb fejlemények szerint a Deribit kriptotőzsde is elszenvedett egy ilyen támadást nemrégiben. A jelenlegi információk szerint a hackerek feltörték a tőzsde melegtárcáját és 28 millió dollárt lovasítottak meg.

A Deribit állítása szerint a felhasználók tőkéje nem érintett

Az érintett feltört tárcák között volt a BTC, ETH és USDC tárcája is a tőzsdének. Azt mindenesetre a Deribit azonnal rohant közölni, hogy tartalékaikból sikeresen fedezni fogják a veszteségeket. Így az ügyfelek pénze is biztonságban van, legalábbis ezt állítják. Ami szerencse a szerencsétlenségben, hogy a Deribit belső szabályzata szerint a teljes eszközállomány 99%-át hidegtárcában tartják pont az ilyen támadások miatt. A tőzsde azt is kiemelte közleményében, hogy csak akkor fogják újra megnyitni a kiutalások opcióját, ha biztosak benne, hogy teljesen visszaszerezték a kontrollt a folyamataik felett.

Jelenleg a tőzsde a befizetések esetén is növelte a biztonsági ellenőrzések számát, így jelentős lassúság tapasztalható. A Deribit azt is kérte ezzel párhuzamosan, hogy a következő értesítésig a felhasználók ne mozgassanak pénzeszközöket a biztonságuk érdekében. Ami a legjobb hír talán, hogy többször is hangsúlyozta a cég, hogy a felhasználók minden tőkéje biztonságban van és saját pénzügyi helyzete is stabil. A működés tehát biztosítva van és üzemelni fognak tovább.