Hackerek Kongresszusa 2019: Az adatvédelemhez és a személyes szabadság megőrzéséhez fontos a kriptográfia használata

A VI. Hackerek Kongresszusa több, mint 50 maszkot viselő, anonimitásukat védelmező előadót és több száz művészt, bitcoin-fejlesztőt, hackert, szabadságkedvelőt, örök utazót, aktivistát és kripto-anarchistát fogadott. Az egyedülálló rendezvényt az OPT OUT témájának szentelték, amely bemutatta, hogyan lehet a meghibásodott rendszereket megjavítani, a cenzúrától megszabadulni és szabadságot elérni a technológia segítségével.

“Egy piszkos elembertelenítés zajlik, amely során kormányok óvatosan megjelölik az embereket, ellopják a biometrikus adataikat, erősítik a területi államok hatalmát és elnyomják az egyének szabadságát” – mondták a szervezők. “Használj titkosítási technológiát az adatvédelem visszaszerzéséhez, a személyes szabadság megtartásához, hogy kilépj ebből a bebörtönöző uralomból és egy új rendszer felépítéséhez. Érd el ezt az új szabadságot a globális gondolkodás és rugalmasság segítségével” – tették hozzá.

Az Opt-Out (kiszállás) elérése!

Ebben az évben a felszólalók a globális politikai és gazdasági rendszerek korlátozásaira összpontosítottak, miközben olyan alternatívákat kínáltak, amelyek nagyban hozzájárulhatnak az opt-out eléréséhez. A szervezők büszkén fogadták a 21. század egyik leginnovatívabb gondolkodóját – Robin Hansont, a futarchy megálmodóját, az előrejelző piacokon alapuló jövőbeli társadalom elképzelésével. Nick Middleton, a mikronációk és a kis területek szakértője olyan, egyedülálló Országok Atlaszáról beszélt, amelyek még nem léteznek.

A Hackerek Kongresszusa csapatának sikerült több releváns európai szabadságharcos közösség (Barcelona Polis Parallela, Prága / Pozsony / Košice Parallel Polis, Berlini 77. szoba és Anarplex, Blockchainhotel és a Bécsi RIAT) tagjait egyesítenie egy egyedülálló panelbeszélgetés keretében. A résztvevőknek lehetősége nyílt meghallgatni a nem szabad nemzetek képviselőit – Reinaldo Escobar Casas (kubai disszidens), Yisi Liu (kínai kriptoanarchista) vagy Travin Keith (Fülöp-szigetek).

A Hackerek Kongresszusa világszerte támogatásra talált. A technológia, a művészet és a személyes szabadságért való aktív küzdelem kereszteződése egy nagyszerű elegyet alkot, amelyben mindenki megtalálhatja a saját útját. Jövő évben már a BitcoinBázis is ott lesz.