Hackertámadás sújtotta Donald Trump választási weboldalát

Kibertámadás bénította meg Donald Trump amerikai elnök kampányoldalát. A hackerek monerót követeltek.

Ma hajnalban nagyjából fél órára leállt Donald Trump hivatalos, választási kampányra létrehozott weboldala. A potenciális támogatói nem tudtak hozzáférni az oldalhoz, Trump támogatása helyett azonban monero titkoscoint küldhettek a donaldjtrump.com blokkolásáért felelős hackereknek.

A hackerek a 30 perces hírnevüket arra használták fel, hogy kiírják az oldal kezdőlapjára, hogy azért blokkolták az elnök honlapját, mert “a világnak már elege van Donald J Trump elnök naponta terjesztett hamis híreiből.” A nagyobb hatás érdekében felrakták az Igazságügyi Minisztérium és az FBI logóját is. Abban a támadóknak igaza van, hogy ez volt mindenidők legvitatottabb, dezinformációkkal és cenzúrával teli választási kampánya.

A hackerek azt állították, hogy hozzáférést szereztek olyan szenzitív információkat tartalmazó eszközökhöz, amelyek még a koronavírussal kapcsolatban is titkos adatokat tartalmaznak. Ezután a támadók kijelentették, hogy Trump külföldi szereplőkkel együttműködve manipulálta a 2020-as választásokat. A hackerek végül arra kérték a weboldal látogatóit, hogy szavazzanak, meg akarják-e tudni milyen információkat rejtenek a támadók által megszerzett eszközök vagy sem. Ehhez természetesen monero titkoscoint kellett küldeniük a kíváncsiaknak.

Trump kampányának szóvivője cáfolta, hogy bármilyen kényes adathoz is hozzáfértek volna a kibertámadók. A weboldal egyébként már normálisan működik. Habár az ilyen jellegű támadások rendkívüli mértékben megszaporodtak az elmúlt időszakban, a ma hajnali feltörés elég aggasztó, hiszen az elnökválasztásig már csak egy hét van hátra. Az amerikai hírszerző ügynökségek egyébként fokozott készültségben vannak arra az esetre, ha külföldről dezinformációs kampányok születnének a választás manipulálására.

További érdekes híreink:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük