Egy új éra kezdete? Hajszálra a Bitcoin az új csúcstól, zuhan az arany

A kriptovalutákkal foglalkozók biztosan hallották már a ‘flippening’ kifejezést, ami azt a helyzetet jelöli, mikor egy adott kriptovaluta piaci értékben megelőzi a Bitcoint. Sokan az Ethereumot kiáltották ki egy ilyen potenciális bitcoin-gyilkosnak, mások a Ripple XRP-tokenjét, eddig sikertelenül.

A Bitcoin menetelése novemberben megállíthatatlan, akik átélték 2017-et, azok már azt lesik mikor jön a korrekció. Akiknek ez az első ralijuk a kriptovaluta piacokon, azok élvezzék ki minden egyes percét. Mindössze pár száz dollár választ el minket az új rekordárfolyamtól, amit tőzsdétől függően a 19 600 és 20 000 dolláros tartományban kell keresnünk.

Hogy mikor lesz meg, az még kérdéses; percek, órák, netán napok kérdése, nem is lényeges. Ami viszont igen, hogy a Bitcoin még ebben az évben új rekordárfolyamot fog felállítani.

A cikk elején említett flippening is érik, bár kissé tágabb kontextusban. Ahogy figyeljük a digitális arany menetelését, úgy kell szembesülnünk a ténnyel, hogy az arany, a jó öreg arany az évezredes értékállóságával nem tudja többé kielégíteni a modern kor befektetőinek igényeit.

Pedig azt gondolná az ember, hogy egy pandémia, gazdasági visszaesés és mérhetetlen összegű jegybanki pénznyomtatás (manipuláció) kellős közepén az okos befektető e kipróbált és bevált értékőrzőbe menekül.

Úgy tűnik mégsem. Érik a flippening, csak nem a Bitcoin kontra altcoin hadszíntéren, hanem a Bitcoin kontra aranyén.