Ukrajnában 6 hamis kripto tőzsdét kapcsoltak le – négyen már őrizetben vannak

Az ukrán hatóságok 6 hamis kripto kereskedési platformot zárattak be, 4 embert letartóztattak.

Hamis kripto tőzsdék Ukrajnában

A négy elkövető a vádemelés szerint a speciális programozási tudásukat felhasználva csaló kripto tőzsdéket működtettek. Emellett saját weboldalaikon tartalom szolgáltatást is nyújtottak. Az ukrán rendőrség közleménye szerint a négy gyanúsított személy azonosítási dokumentumokat is hamisított azért, hogy olyan számlákat hozzanak létre, melyeket azonnal bezártak, ha az áldozat átutalt a számlára. Mára a 6 ál kripto tőzsde közül ötöt már lekapcsoltak, az utolsó pedig egy pornó oldalra irányítja át a látogatókat. Egyelőre nem tisztázott, hogy összesen mekkora összeggel károsították meg áldozataikat a gyanúsítottak.

A rendőrség lefoglalta a számítógépeket, pendrive-okat, bankkártyákat és mobil telefonokat a gyanúsítottak címén. A négy elkövető közül hárman 20 és 26 év közöttiek és mind a 6 hamis kripto tőzsde működtetésében részt vettek.

A bezárt oldalak az alábbiak: moneycraft.info, swapex.net, wowex.online, myexchnager.iv, iconvex.net, és likechange.biz.

A rendőrség felhívta a figyelmet rá, hogy további hamis tőzsdék is működhetnek az országban. Ezért, ha kriptopénzzel kereskedne valaki, különösen legyen körültekintő az új kripto tőzsdékkel kapcsolatosan. A nyomozó hatóság várja a bejelentéseket a gyanús tőzsdék kapcsán a [email protected] email címen.