Figyelmeztetést adott ki a Trezor egy hamis hardver tárca elterjedése miatt

Az évek óta nagy népszerűségnek örvendő Trezor hétfőn egy sajtóközleményt adott ki, melyben a hamis hardver tárcák elterjedésére kívánják felhívni a figyelmet.

Hamis hardver tárcákkal verik át a felhasználókat

A november 19-ei blogbejegyzésében a Trezor szeretné figyelmeztetni a meglévő és jövendőbeli ügyfeleiket, hogy vigyázzanak piacon kapható hamis hardver tárcákkal. Elmondásuk szerint „ijesztő” volt számukra a felfedezés, hogy valaki egyszerűen lemásolta a terméküket és árulni kezdte.

„Trezor klónok már évek óta vannak a piacon, azonban most az jutott a tudomásunkra, hogy az elmúlt pár hét során egy az egyben lemásolták a Trezor One termékünket.”

Tehát hamis Trezor hardver tárca került a piacra, melyet egy másik, ismeretlen gyártó készített. A hamis eszköz gyártása egész jóra sikerült, az avatott szemek azonban kiszúrják a csomagolásbeli különbségeket, más ugyanis a hologram és a vonalkód a dobozon. A hamis hardver tárcák feltehetően Kínából származnak.

A Trezor emiatt próbálja felhívni a felhasználók figyelmét arra, hogy legyenek nagyon körültekintőek, amikor nem a hivatalos forgalmazóktól vásárolnak kriptopénz tárcát az interneten.

Mindenki nagyon figyeljen tehát oda az internetes piactereken, azaz eBay, Taobao vagy AliExpress oldalain kapható termékek vásárlásakor. De egy ismeretlen Amazon eladónál is találtak már Trezor One hardver tárcát ami a hamis szériából származott.

„Ha nem vagy biztos az eladó hitelességében, akkor érdemes inkább a hivatalos forgalmazóktól vásárolni” – áll a Trezor közleményében.

Azért is érdemes a kriptopénz tárcánkat hivatalos forrásból beszerezni, ugyanis nincs semmi garancia arra, hogy a harmadik féltől, esetleg olcsóbban beszerzett tárca privát kulcsa valóban biztonságban van az eszközön.

A hardver tárcák biztonságosak

A fiaskótól függetlenül továbbra is a hardver kriptopénz tárcák számítanak az egyik legbiztonságosabb megoldásnak a kriptopénzek tárolására. A Trezor a Ledger és a KeepKey tárcagyártókkal együtt az egyik legrégebbi és leismertebb tárca forgalmazónak számít a piacon. A Trezor One a cég egyik legkorábbi terméke, mely évek óta töretlen népszerűségnek örvend a piacon, így nem is csoda, hogy a csalók pont ezt a terméket másolták le megtévesztésig hasonlóan.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük