Három hétnyi halál után visszatérhet a volatilitás, vélik a kereskedők

Három hétnyi halál után a technikai elemzők szerint visszatérhet a bitcoin piacára a volatilitás és újra tesztelésre kerülhetnek a legfontosabb árszintek. A trader Josh Rager szerint:

“3 hétnyi oldalazás után elkezdett rezegni a Bollinger-szalag, a bitcoin ára hamarosan volátilisebbé válhat. Jó hír, hogy az árfolyam először van a 20 napos MA felett van egy hónapon belül.”

Ugyan a BTC árfolyama néhányszor már kitörés-közeli állapotba került, de sajnos eddig nem volt képes a 8 450 dolláros ellenállás felett maradni és helyette előfordulhat, hogy újrateszteli az alsóbb támasz szinteket.

Nehezen talál magára a kereskedési volumen, medvés trend van kibontakozóban

Az elmúlt napokban a BTC árfolyama 8480 dollárig repült, de onnan 8184 dollárig zuhant majd kezdett újfent magára találni. Ám a gyors korrigálás nem volt elég, hogy áttörje a 8450 dolláros ellenállást és a BTC azóta us a 8300 dolláros árszinten hadakozik.

A BitMEX bitcoin határidős kereskedési platformon a napi kereskedési volumen június – július időszakban 10 milliárd dollár fölött járt. Mára azonban ez a volumen jelentősen mérséklődött és napjainkban már csak 2 és 4 milliárd dollár között jár.

A csökkenő volumenből pedig két következtetést is levonhatunk: a) csökken az érdeklődés az instrumentum iránt vagy b) az eladói nyomás olyan alacsony a piacon, hogy rövid távon fordulhat az árfolyam trendje.

DonAlt trader szerint ha a bitcoin ára áttöri a 9 500 dollárt, ami egy nagyon erős ellenállás szint, akkor már beszélni lehet egy normális trendfordulóról.

A kriptovaluta technikai elemző Cred szerint pedig:

“Csúcs és ellenállás a tartomány csúcsán (újrateszteléssel 8740 – 50 dolláron). Ennek eredményeképp az árfolyam nem tudott támaszt találni és érintetlenül hagyta a tartományt (8430$ körül). Napközi torzulás lefelé mialatt az ár 8430$ – 8500$ között marad.”

Nincsenek hatással a BTC árfolyamára a részvénypiacok

Késő szeptemberig a Fundstrat elemzője, Thomas Lee azt állította, hogy a bitcoin árfolyam trendje emelkedő, mivel az eszközt erős fundamentálisok jellemzik, amit támogat a részvénypiacok magára találása is. Akkor azt nyilatkozta a CNBC-nek:

“Szerintem a következő nagy katalizátor egy döntő kitörés lesz a részvénypiacokon. Szerintem ha a részvények új mindenkori csúcsot állítanak fel, akkor válik a bitcoin egy kockázatos eszközzé.”

Miután az Egyesült Államok és Kína tető alá hozott egy mini-megállapodást a kereskedelmi bonyodalmak rendezése érdekében, az amerikai értékpapír piacok elkezdtek magukra találni. A megállapodás hatására a Dow Jones egyetlen kereskedési nap alatt 300 pontot tudott erősödni.

Ez ugyanakkor egyelőre nem csapódott le a BTC piacokon és továbbra is oldalazik, ami azt feltételezi, hogy újra erősödik az eladói nyomás.