A Base felülmúlta az Arbitrum és az Optimism növekedését is

A Base, az amerikai székhelyű Coinbase kriptogazdasági óriáscég által indított Ethereum layer-2 (L2) projekt átlépte a 4 milliárd dolláros összértéket (TVL). Az L2Beat adataiból kiderül, hogy a projekt elérte a 4,15 milliárd dolláros TVL-t.

A Base így felülmúlja a régebbi L2 láncok, köztük a népszerű Arbitrum (ARB) növekedését.

A Base megelőzi az Arbitrumot és az Optimism-t a TVL növekedésében

Az L2Beat legfrissebb adatai alapján 2024. április 8-án, 2:00 órakor (UTC) a Base TVL-je 2,69 milliárd dollár natív értékből állt. Ebből 3,69 millió dollár külső bridge érték  és 1,45 milliárd dollár CBV (Canonically Bridged Value) értékben. Ez a TVL közel 14%-os növekedést jelent csak az elmúlt hét napban.

Míg az Arbitrum és az Optimism (OP) továbbra is a vezető L2-ek a teljes TVL-ben, a Base gyorsan növekszik. Ugyanebben a hétnapos időszakban az Arbitrum és az Optimism TVL-je csak 4,91%-kal, illetve 8,28%-kal nőtt – ez kevésbé jelentős növekedés, mint a Base növekedése.

A Base ezen eredménye az összes skálázási projekt 41,03 milliárd dolláros összesített TVL-jének mintegy 10%-át teszi ki.

Az összes skálázási projekt összesített TVL-je. Forrás: L2Beat

Ez a növekedés különösen figyelemre méltó, tekintve, hogy néhány versenytársával ellentétben a Base nem rendelkezik natív tokennel.

A közelmúltban a Base a mémérmék melegágyává vált, ami hozzájárult a Solana ökoszisztémában korábban tapasztaltakhoz hasonló érdeklődés növekedéséhez. A kriptoelemzők több Base mémérmét azonosítottak, amelyek ígéretes piaci részesedéssel és jelentős növekedési potenciállal rendelkeznek. Köztük a Normie (NORMIE), a Briun Armstrung (BRIUN), a bloo (BLOO), a BaseProShops (BPS) és a Brett (BRETT).

A Base felkeltette a projektfejlesztők figyelmét is. Nemrég az Iskra, egy Web3 játékplatform, amelyben olyan iparági óriások érdekeltek, mint a Tencent és a Netmarble, bejelentette, hogy áttér a Base-re.

A Base a legjobb választásunk … a Coinbase termékintegráció miatt, amely nagyon megkönnyíti a felhasználók számára a láncra való felkerülést, valamint a Base bevált és megbízható pozíciója miatt az iparágban.

– írta hivatalos közleményében az Iskra csapata.

A Base csillagászati növekedés ellenére is meg kellett küzdenie a kihívásokkal, többek között a scam tokenek elterjedésével. A Solidus Labs jelentése szerint a Base-en röviddel a mainnet elindítása után több mint 500 csalás jelent meg, amelyek nagyjából 3,7 millió dollárnyi kereskedési volument generáltak.