Hatalmas a Tether nyeresége a bitcoinban tartott befektetéseiből

A Tether több mint 1,1 milliárd dollárra tesz szert a Bitcoin-befektetéseiből. Stratégiai vásárlásokkal folyamatosan növeli BTC-állományát és közben profitál a közelmúltbeli árfolyam-emelkedésből.

Az USDT stabilcoin kibocsátója, a Tether bitcoinba fektetett és nyert. Nem kevesebbet, mint 1,1 milliárd dollárt. A bitcoin legutóbbi, 41 000 dollár feletti árfolyam-emelkedése jelentősen növelte a Tether 57 576 BTC-s állományát.

A Tether ezeket a bitcoinokat átlagosan 22 480 dolláros darabonkénti áron vásárolta meg. A legtöbb ilyen bitcoint 2023 márciusa előtt vásárolták, kihasználva a közelmúltbeli árfolyam-emelkedést.

A Tether 2023 májusában kezdte el nettó nyereségének 15%-át bitcoinba fektetni, ezzel is bővítve jelentős BTC-portfólióját. Ez a stratégiai lépés a Tether tartalékainak diverzifikálását és megerősítését célozta.

Paolo Ardoino, a Tether technológiai igazgatója kiemelte, hogy a Bitcoin decentralizált jellege és korlátozott kínálata miatt vonzó befektetés. Úgy látja, hogy befektetésük az átalakuló technológiához igazodik.

A BTC Price BTC Price teljesítménye kiemelkedő volt az utóbbi időben, a kereskedés 41 821,40 dolláron zajlik, 12,67%-os heti nyereséggel. A 816 milliárd dolláros piaci kapitalizációjával továbbra is a kriptopiac élén áll.