Hatalmas megújuló energiaforrás Salvadorban Bitcoin bányászatra

Egy frissen kiadott sajtóközlemény szerint Salvador országa további lépéseket tesz annak érdekében, hogy globális játékossá váljon a Bitcoin bányászati szektorban. Az ország ugyanis egy 241 megawattos (MW) megújuló energiát előállító park megépítését tervezi a Metapán régióban, nap- és szélenergia-projekteket kombinálva. A cél a világ egyik legnagyobb Bitcoin bányászati farmjának létrehozása és a Bitcoin hálózat földrajzi kiterjedtségének és diverzifikációjának támogatása.

Salvador továbbra is megy előre a Bitcoin projekttel

A 241 megawattos teljesítményt a park 169 megawatt teljesítményre képes napelemekkel és 72 megawattnyi szélenergiával állítaná elő. A kezdeti számítási kapacitás meg fogja haladni az 1,3 EH/másodpercet, ami azért kifejezetten nagy lépés. A közlemény szerint több mint 1 milliárd dolláros projektről van szó, amelyből az első rész 250 millió dollár, amelyet befektetők dobnak össze zömében. A résztvevők között a Bitcoin bányászati szektor legnagyobb szereplői, megújuló energiával foglalkozó cégek is vannak. Salvador kormánya a központi szereplője a történetnek, ők biztosítják a tervezést és végrehajtást és ezért cserébe a teljes bevétel 23%-a lesz az övék.

A maradék tulajdonrész a befektetők között lesz majd felosztva. Látható tehát, hogy Salvador mindenképpen monetizálni akarja a természeti kincseit és fenntartható energiával szeretné folytatni előrehaladását a Bitcoin világában. Abban is bízik az ország kormánya, hogy az ilyen kezdeményezésekkel gazdasági növekedést és fejlődést érhetnek el a jövőbeni generációk számára. Ha pedig tényleg fel is épül ez a park, akkor Salvador bebetonozza pozícióját a globális Bitcoin bányászati szektorban.