Hátizsákos hodlereknek: bitcoin hostel nyílt Brazíliában

Akik szeretnek kis büdzséből sokat utazni, olcsó szállást találni és mindezt kriptovalutákért, azoknak a hátizsákos hodlereknek most nyílt egy bitcoin hostel São Paulo-tól 260 kilométerre, Paraty városában.

A tulajdonos Alessandro Santos, egy helyi építész, mérnök és bitcoin evangelista, három éve él Paraty városában és nem sokkal korábban döntött a bitcoin témájú vállalkozásának elindítása mellett.

A hostel neve nem meglepően Bitcoin Hostel, amit a tulaj hivatalosan augusztus 16-án nyitott meg és a helyi Portal do Bitcoin beszámolója szerint már a legelső nap minden szoba, minden ágy elkelt.

A hostelben minden, beleértve a reggelit, a szervezett túrákat még az extra törölközőért is kriptovalutákban lehet fizetni. Santos azután döntött a hostel megnyitása mellett, hogy a környékre látogató turisták egyre gyakrabban kezdtek a kriptovaluták és a bitcoin felől érdeklődni. Szerinte:

“Pontosan a vízesések felé vezető úton helyezkedik el [a hostel], ahol a dzsipek naponta húznak el és amekkora figyelmet kap a téma, az már megrögzött. Egyesek már arra kérik a dzsipek vezetőit álljanak meg egy perce és hadd csináljanak képeket.”

Santos kezdetben csak bitcoint szeretett volna elfogadni, de ma már elfogad XRP-t, monerót, és minden mást, “amit egy egyszerű számlán mint a Bittrexen keresztül el lehet fogadni”. A mérnök azt is elmesélte, hamarosan a hostelben bitcoint is lehet venni, de erről nem mondhat többet a titoktartási megállapodás miatt.

A célja a hostellel az ökoszisztéma gyarapítása és részben azért nyitott hostelt mert ő maga is aktívan kereskedik bitcoinnal és más kriptovalutákkal.

Egyben úttörő szerepet is szán a hosteljának és szeretné, ha a környéken segíteni tudná más vállalkozások nyitását a kriptovaluták felé és megjegyezte, ha a hostel üzletileg sikeres lesz, akkor más éttermek és hostelek is követhetik a példáját.

Brazíliában érezhetően nő a kriptovaluták elfogadottsága. Nem sokkal korábban két futballklub partnerséget kötött az Infinivi nevű token startuppal és a Huobi kriptotőzsde is helyi kirendeltség nyitását tervezi.

Pozitívan vennéd ha tudnál a Balatonon kriptovalutákkal fizetni vagy a sarki borozó elfogadna kriptopénzeket?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük