Hivatalos! Elindult a Terra 2.0 teszthálózata, jön a LUNA airdrop

A Terra 2.0 blokkláncot hivatalosan május 27-én indítják útjára, a korábbi LUNA tulajdonsok új LUNA tokeneket kapnak majd. 

A Terra és a projekt validátora, az Orbital Command egy-egy tweetben közölték, hogy a Terra 2.0 teszthálózata elstartolt.

A blokklánc 7 790 000-edik blokkjáról május 26-án egy pillanatkép készül és még a héten elindul az új LUNA token airdrop.  A Terra összeomlása előtti és utáni tulajdonosok is kapnak majd az új tokenből, amelyek elosztására a Terra egy tweetet tett közzé:

A LUNA tulajdonosok 65,5%-a szavazta meg a Terra 2.0 indulását. A szavazáson a kriptovaluta tulajdonosainak mintegy 83,3%-a vett részt, ez nagyjából 305 millió befektetőt jelent. 21%-uk tartózkodott a szavazástól, míg több mint 13% a projekt újjáélesztése ellen szavazott.

A Terra alapítója, Do Kwon és a Terraform Labs (TFL) nemrég azt nyilatkozta, hogy a főbb kriptotőzsdéktől információt kérnek majd az airdrophoz, hogy kalkulációt készítsenek arról, összesen mennyi LUNA és UST tulajdonos van, akik jogosultak az airdropra.

Ki fogja listázni az új LUNA-t?

Az még nem világos, hogy az új LUNA-val hol lehet majd kereskedni. Az összeomlás után a legtöbb nagy tőzsde törölte az UST és a LUNA tokeneket a kínálatából.

A Binance ugyanakkor bejelentette, hogy a Terra Rebirth mögé állt. A cég közölte, hogy együttműködik a Terra csapatával a helyreállítási terven.

A Terra ugyanakkor nehézségekbe ütközik az új LUNA-val Dél-Koreában, amely egyébként a token egyik legfontosabb piaca. A helyi médiából származó jelentések szerint az ország legtöbb vezető tőzsdéje ellenzi az új token bevezetését. Ez annak is köszönhető, hogy Kwon és a TFL ellen a dél-koreai kormány nyomozást folytat sikkasztás és adócsalás vádjával.