Hogyan fogadhatsz el bitcoint és altcoinokat a WordPress oldaladon

Ha webáruházat üzemeltetsz és WordPress weboldalt használsz, ez a cikk neked szól. Mivel a kriptovaluták egyre népszerűbbek és egyre gyakrabban használják őket online fizetésre, érdemes elgondolkodnod azon, hogy te is kriptovaluta elfogadó partnerré válj. De hogyan is kezdj hozzá és hogyan dolgozd fel a WordPress oldaladon a bitcoin utalásokat? Először is nézzük meg, hogy a digitális valuták elfogadásának milyen előnyei lehetnek, illetve milyen eszközökre van szükséged ahhoz, hogy bitcoinban fizessenek az ügyfeleid. Alapvetően nem túl bonyolult a dolog, hiszen nincs másra szükséged csak egy bitcoin tárcára, egy digitális utalásokat feldolgozó szolgáltatóra és egy WordPress bővítményre. Csapjunk a lovak közé és nézzük meg, hogy is lehetnek kriptovalutával fizető vevőid.

Bitcoint bárki elfogadhat a világon bárhol. Így azon ügyfelek, akik nem rendelkeznek hitelkártyával vagy PayPal fiókkal a kriptovaluták segítségével is nyugodtan vásárolhatnak az interneten. A bitcoin használatával egyben anonim maradhat az ügyfél, hiszen fizetéskor nem kell megadnia személyes adatait.

A bitcoin egy peer-to-peer digitális valuta, így a tranzakció befejezéséhez nem szükséges egy harmadik fél beiktatása, ebből pedig az következik, hogy a tranzakciós díjak sokkal alacsonyabbak, mint hagyományos banki szolgáltatások használata esetén.

Most pedig nézzük meg, hogy hogyan is fogadhatsz el bitcoint a WordPress segítségével. Először is létre kell hoznod egy bitcoin tárcát. Ez az a hely, ahol biztonságosan tárolhatod a bitcoinjaidat vagy inkább a hozzá tartozó privát kulcsokat. A tárcát tárolhatod számítógépen, mobilon vagy akár az interneten is. Számos platform kínál tárca szolgáltatást, azt mindenki maga döntheti el, melyik számára a legszimpatikusabb.

A létrehozásuk gyermeki könnyedségű, nincs szükség regisztrációra, személyes adatok megadására. Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy érdemes olyan tárcát használni, amin valóban a Te kezedben van a Bitcoin hozzáférés kulcsa (a privát kulcs). Erre a könnyedség kedvéért a szoftvertárcákat ajánljuk, amelyeket csak le kell tölteni az asztalidra, laptopodra vagy mobilodra és mellette jól el kell mentened/meg kell jegyezned a kapott hozzáférési kulcsokat.

Itt van 3 könnyen kezelhető bitcoin szoftvertárca:

https://blockstream.com/green/ (csak bitcoin támogatás)
https://www.exodus.io/download (bitcoin és altcoinok)
https://jaxx.io/downloads (bitcoin és altcoinok)

(Egy részletes leírás a Bitcoin tárcákról itt találsz: Hogyan tároljuk a bitcoint)

Ha ez megvan, már csak találni kell egy bitcoin/altcoin fizetési processzort, ami egyben rendelkezik WordPress bővítménnyel. FIGYELEM! Ezek a processzorok is kínálnak bitcoin tárcákat, de nagyon fontos, hogy túlságosan nagy összegeket ne tarts a fizetési processzori tárcádban. Az ilyen tárcák általában letétkezelő tárcák és NEM kapod meg hozzá a privát kulcsokat. Ez annyit jelent, hogy ha meghackelik az adott fizetési processzort, akkor az ott tartód kriptódat el fogod veszteni! Amint forgalmat generálsz honlapodon a bitcoin fizetési processzorod bővítményén keresztül, azt az összeget havi/heti rendszerességgel utald ki például a fent említett privát szoftvertárcád egyikébe. Így tudod garantálni a megkeresett digitális vagyonod lehető legnagyobb biztonságát.

A bitcoin fizetési processzor tehát lehetővé teszi a WP oldalakon a kriptovaluták elfogadását. Annak ellenére, hogy nem életbevágó a használatuk (hiszen például bitcoin fogadásához elegendő egy tárcacím megadása, ami hasonlóan néz ki: 1EmtPRcdK168WSN5czx15VuUxBBLhR8MZC), azért nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy talán ez a legegyszerűbb módja annak, hogy bitcoin és más kriptovaluta fizetést könnyen feldolgozhass. Méghozzá úgy is, hogy például a könnyedség kedvéért forintban/euróban/dollárban stb. adod meg az áraidat. Miután integráltad a bitcoin fizetési processzor bővítményét az oldaladon, a processzor automatikusan letétbe helyezi a bejövő kriptovalutákat és azt a tárcádba helyezi.

Lássunk néhány bevált kriptovaluta fizetési processzort és bővítményt

Miután kiválasztottad a számodra ideális digitális pénztárcát és feliratkoztál egy fizetés feldolgozó szolgáltatásra, itt az ideje, hogy telepíts egy WordPress kriptovaluta bővítményt is. Már számos plugin elérhető, de most vessünk egy pillantást a legjobbakra.

Blockonomics

A Blockonomics segítségével bitcoin, ether és litecoin utalásokat is elfogadhatsz. A Blockonomics egy fizetési átjáró helyett a tárcádba küldi a pénzt közvetlenül. Így gyorsabban és biztonságosabban juthatsz ahhoz és még spórolsz is a tranzakciós díjon.

BitPay

A BitPay népszerű bitcoin tárca és fizetés feldolgozó szolgáltatás. Lehetővé teszi a WordPresszel történő bitcoin fizetések elfogadását, amelyeket közvetlenül a bitcoin tárcára vagy egy bankszámlára irányít az általad választott pénznemben. A BitPay segítségével több, mint 38 ország bankjába küldhetsz pénzt többféle pénznemben. Több, mint 40 e-kereskedelmi platformon működik, olyanokon is mint a WooCommerce, a Gravity Forms vagy a Shopify.

A Bitpay for WooCommerce kiváló választás, amennyiben WooCommerce-t használsz. Könnyen összekapcsolhatod netes áruházadat a BitPay fiókoddal.

Coinbase

A Coinbase egy digitális eszközváltó és online pénztárca szolgáltatás, amely képes kezelni a WordPress weboldalon végrehajtott bitcoin, ether és litecoin utalásokat. Ezeket a kriptovalutákat vagy egy altcoin tárcának továbbítja vagy pedig a helyi valutára váltja át és átutalja egy bankszámlára.

Coinbase WooCommerce oldalakhoz: https://wordpress.org/plugins/coinbase-commerce/

Mollie Payment for WooCommerce

A Mollie olyan fizetési átjáró, amely elkötelezett amellett, hogy megkönnyítse az online fizetéseket. A Mollie Payments for WooCommerce egy ingyenes bővítmény, amely lehetővé teszi az összes ismert kriptovaluta, köztük a bitcoin gyors integrálását a WooCommerce weboldalon. Mivel a Mollie a bitcoin fizetéseket azonnal euróra váltja át, így ebben az esetben nincs is szükség bitcoin tárcára.

CoinGate

A CoinGate egy digitális fizetés feldolgozó szolgáltatás, amely több, mint 45 kriptovalutát fogad el. A Coingate WooCommerce bővítményét gyorsan integrálhatod a webáruházadba. A telepítés után a CoinGate hasonlóan működik, mint az összes többi bitcoin processzor plugin.

Ha WooCommerce webshopod van és többféle kriptovalutát szeretnél elfogadni, a Coingate for WooCommerce lehet a tökéletes választás. Nemcsak bitcoint hanem számos altcoint is képes kezelni.

A teljes elérhető plugin listát itt találod: https://coingate.com/plugins

GoUrl

A GoUrl egy bitcoin fizetési átjáró, melynek segítségével bitcoint fogadhatsz el. A bővítmény viszont nem képes készpénz átutalásra, csak a bitcoin tárcáig továbbítja a fizetéseket. WordPress-en alkalmas a Litecoin, a Dash és a BitcoinCash elfogadására is.

Konklúzió

Mint az láthatod, már számos bővítmény létezik, melyek WordPress oldaladon történő telepítésével könnyen és gyorsan válhatsz bitcoin elfogadóvá. Csakis a weboldaladtól és a vevőköröd igényeitől függ, hogy melyik alkalmazás lesz számodra az ideális választás. Talán érdemes kísérletezni és többfélét kipróbálni. Bár alapvetően hasonló a működési elvük, válaszd azt, amelyik felülete és használata számodra a legkézenfekvőbb.