Hogyan lehet további bevételed a Proof-of-Stake-kel

A blokklánc blokkokból, azaz tranzakciós bejegyzésekből álló lánc, amely bizonyos szabályok szerint épül fel. A blokklánc technológia használatának egyik leghíresebb módja a kriptovaluták. A bitcoin esetében 10 percenként, az Ethereum esetében pedig 14 másodpercenként jelennek meg új blokkok. Azt, hogy ki kapja meg a létrehozási jogot, speciális algoritmusok határozzák meg, mint például a Proof-of-Stake és a Proof-of-Work.
Például a Bitcoin a Proof-of-Work (PoW) algoritmuson alapul. Tartalmazza az új érmék kibocsátásának, a tranzakciók visszaigazolásának stb. szabályait. Az Ethereum is a Proof-of-Work (PoW) algoritmuson alapult. A közelmúltban azonban átkerült Proof-of-Stake (PoS) protokollba. Ez egy alternatív módja az elvégzett munka megerősítésének, amely digitális eszközöket használ a bányászati ​​berendezések helyett.

Mi a Proof-of-Work

A PoW-ban a bányászok csomópontként működnek – érvényesítik és megerősítik a tranzakciókat. A Proof-of-Work egy olyan algoritmus, amellyel új blokkot adnak hozzá a blokklánchoz, megerősítik a tranzakciókat, és a rendszerleíró adatbázis egyetlen verzióját ellenőrzik annak minden másolatában, amelyet külön csomópontok tárolnak.

Mi a Proof-of-Stake

A PoS-ben az érvényesítők felelősek a blokkok kiadásáért. Részt vesznek a staking-ben, és lefagyasztják az érmék egy részét. A kriptovaluta algoritmus véletlenszerűen kiválaszt egy érvényesítőt az összes közül. Az új blokk létrehozásának valószínűsége az aktuális egyenlegtől és az eszközök teljes számától függ. Egyszerűen megfogalmazva, a Proof-of-Stake egy lehetőség arra, hogy jutalmakat szerezz egy bizonyos érme birtoklásával.

PROOF-OF-STAKE

A bányászathoz elegendő egy bizonyos kriptovaluta.
A résztvevők érdekeltek az érmék felhalmozásában. Ha hisznek a hálózatban, nincs okuk kifizettetni a kriptovalutát.
A Proof-of-Stake bányászat során a jutalom véletlenszerűen oszlik el az érvényesítők között, mivel az algoritmus nemcsak az érmék mennyiségét tudja figyelembe venni, hanem egyéb adatokat is.
A PoS kevesebb energiát fogyaszt, mint a PoW. Ez annak köszönhető, hogy az érvényesítők száma korlátozható, és minimális követelmények vannak a szerverekkel szemben.

PROOF-OF-WORK

Az új blokkok generálása számítási teljesítményen keresztül történik.
A bányászoknak bitcoint vagy más eszközöket kell eladniuk, hogy kifizessék az energiaköltségeket és az új hardvereket.
A PoW-ben a bányászok egymással versenyeznek. A jutalmat az a résztvevő kapja meg, aki először talál új blokkot. Minél nagyobb a számítási teljesítménye egy bányásznak, annál nagyobb az esélye a kifizetésre.
A PoW energiafogyasztása fokozatosan növekszik a hálózati résztvevők közötti verseny miatt. A bányászok érdekeltek az erősebb hardver használatában, hogy gyakrabban találjanak blokkokat.

Bányászat és PoS-bevétel

Ezt a folyamatot staking-nek nevezik – alternatív érmebányászatnak. A felhasználónak nem kell drága berendezést vásárolnia a blokkok megnyitásához, miközben harmadik féltől származó érvényesítők szolgáltatásait használja.
A staking a bankbefizetéshez hasonlítható. Az érméket egy kriptovaluta pénztárcában tárolod, hogy a blokklánc működjön. Tehát felteszel egy bizonyos mennyiségű kriptovalutát, amelyet egy bizonyos ideig nem használhatsz fel, de ehelyett jutalmat kapsz a kriptovaluta platformtól.
A Fairspin platform staking programot kínál a TFS Tokennel: Hold To Earn. Az átlagos APR a programban akár 500%, néha rekord napi 21%-os APR-rel.
Az alábbiakban részletesebben ismertetjük az összes programot, és elmagyarázzuk, hogyan hozhatod ki a legtöbbet a használatából.

Mi a Hold To Earn program?

Amint a felhasználó megkapja a TFS-t a Play To Earn keretein belül, vagy megvásárolja azokat, lehetővé válik, hogy meghatározott ideig tokeneket tartson a Fairspin weboldalán. Ennek elvégzéséért a felhasználó jutalmat kap – további TFS tokeneket. A jutalom mértéke három tényezőtől függ. Az első a tokenek tartására választott időszak. A második a Fairspin kaszinó bevétele a választott tokentartási időszak alatt. Ennek a mutatónak a növekedésével a jutalom is növekszik. A harmadik – azoknak a felhasználóknak a száma, akik egyidejűleg benntartják a TFS tokenjeiket. Minél kevesebb ilyen felhasználó van, annál több tokent kapsz a végén.

A jutalom kiszámítása

A tokenek 3 különböző ideig tarthatók. Mindegyiknek megvan a saját méretű jutalomalapja: 8 óra a kaszinóbevétel 1%-ával, 1 nap 2%-kal vagy 3 nap 0,5%-kal.
Amint a visszatartási időszak lejár, a kezdeti tokenek, valamint a Hold To Earn programban szerzett tokenek jóváírásra kerülnek a felhasználó egyenlegén.
Előfordulhat, hogy a Fairspin bevétele nulla, ha a kaszinó pénzt veszít egyes játékosok nagy nyereményei miatt. De a legfontosabb dolog az, hogy a tokenek soha nem vesznek el. Még ha a kaszinó egyenlege negatív is a visszatartás ideje alatt, a kezdeti tokenek teljes mértékben visszakerülnek a felhasználóhoz. Vagy lehetőség van folytatni a tartást és a kaszinóval együtt nyereséghez jutni.
A TFS és a Fairspin a játékosaival való őszinte kapcsolatok nagykövetei. Így egy felhasználó tartási előzményei elérhetők a TFS oldalán. A felhasználó itt tájékozódhat a kaszinó bevételéről, a visszatartók számáról az egyes időszakokban, valamint a nyereményalapban betöltött szerepéről. Minden információ élőben frissül, és a blokklánc adatai megerősítik azokat. A Fairspin egy online kaszinó, ahol minden tranzakció, például befizetés, kifizetés, fogadás stb. megjelenik a blokkláncon. Ez a technológia eredetileg a kaszinó és programjai működésének teljes átláthatóságához vezetett.