Hogyan lehetek maximálisan hatékony a teherautó világításának ellenőrzésében?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ki vagy mi az a Soforallas.com?

Ne mondd már, hogy nem ismered még Magyarország legújabb sofőrállás weboldalát! A szájt 2021 augusztusában indult, és egyszerűen pár kattintással, nyilvántartásba vétel és egyéb felesleges sallangok nélkül tudnak fuvarozó cégek sofőr állás hirdetést feltölteni ingyenes módon. Modern letisztult felület, ahol a sofőrök néhány másodperc alatt tudnak jelentkezni a hirdetésekre, és ily módon kapásból e-mailes értesítést kapnak a cégek a pályázatról. Mivel a cél egyértelműen az egyszerűség és a gyorsaság, mindenféle felesleges adatbekérés nélkül, díjmentesen regisztrálhatsz. Most ráadásul összegyűjtöttek számodra egy listát, amely segít a fények üzemkészségének maximalizálásában, hogy a sötét erőknek esélyük ne legyen ellened az utakon.

Vizsgáld meg a világítást minden áldott nap!

Tudjuk, hogy ez az „edd meg a zöldségeket!” felszólítással egyenértékű a kamionosok világában, de akkor is kezdjük az alapoknál. Tartsd a világítást megfelelő kontroll alatt minden egyes nap – ez kábé egy percet rabol el az idődből, mégis felbecsülhetetlen védelem. Egyszerűen szemrevételezéssel vizsgáld meg mind a pótkocsit, mind a teherautót. Képzeld csak el, hogy teljes sötétségbe borulsz a semmi közepén. Ez rosszabb, mint egy horrorfilm forgatókönyve, és a végén még több gondot eredményezhet, hiszen könnyen oda vezethet, hogy rossz értékeléseket gyűjtesz a vállalatnak, amelynek jelenleg dolgozol.

Dermesztő fényhatások

A téli körülmények az egyértelmű mumusok a sofőrök köreiben. Víz, só és jég, mind maró anyag, amely óriási rongálást okozhat a teherautó vezetékelési rendszerében. Amikor a téli tényállások közepette vezetsz, akkor az állandó és végtelen hurok a fagyás és olvadás procedúrája között, a végén sajnos hatással lehet a fényekre is. A jégfelhő különösen katasztrofális prognózis lehet. Éppen ezért télen nagyobb figyelmet kell fordítania a lámpákra is. A LED-es fény kiválasztásakor törekedj arra, hogy válassz zárt szerkezetű és polikarbonát lencsét. A lezárt szerkezet megakadályozza az esetleges vízkárokat, míg a polikarbonát lencsék megvédik a fényt a repülő törmelékektől az úton.

Óvakodj a napfénytől!

A fényszórók minden nap különböző veszélyforrásoknak vannak kitéve, ezért folyamatosan extra gondosságra van szükségük. A kis kövek károsíthatják a fényszórókat, de a nagyobb probléma mégis a napfénynek történő közvetlen kitettségből eredhetnek. Az állandó és erős napsugárzás ugyanis nincs jó hatással a lámpák állapotára. Az első lámpák általában homályosabbá válnak, és ez a végén ez az út láthatóságának erőteljes csökkenéséhez vezethet. Tartsd ezt szem előtt, és mindig próbálj árnyékban parkolni.

Az akkumulátor karbantartása

Ha a teherautó már egy ősrégi akkumulátorral fut, az rossz hír a fényszórók számára is. Ha nincs elég stabilitás az energia folyamatban – a fények elég könnyen kiéghetnek. Ezért a kockázat elkerülése érdekében ajánlatos időben cserélni az áramforrást. Kamionsofőrként mindig egy lépéssel előrébb kell járnod ahhoz, hogy minden a lehető legnagyobb rendben legyen.

Extra tipp: kerüld a durva vegyszereket a lámpák tisztítása során, vagyis ne alkalmazz alkoholt, acetont és más agresszív szert. Akár hiszed, akár nem, egy enyhe szappanos és vizes elegy is segíthet abban, hogy minden tiszta és rendezett legyen!

***Figyelem! Fenti írásunk egy fizetett megjelenítés. A BitcoinBázis szerkesztősége nem vállal felelősséget a cikkben leírtakért. Egyéni kutatás és a leírt állítások/ajánlat ellenőrzése javasolt.***

Guest Post

I #HODL BTC to survive Apocalypse.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.