Hogyan profitálnak a kereskedők akkor is, ha a Bitcoin árfolyama stagnál vagy zuhan?

Rengetegen kérdezik tőlünk: Hogyan lehetünk nyereségesek akkor is, ha a Bitcoin árfolyama zuhan? Sokan úgy tudják, hogy a kereskedők csak akkor csinálnak pénzt, ha a Bitcoin árfolyama felfele megy. Amennyiben tudni akarod, miért is tudunk akkor is profitálni, amikor mindenki más veszít, olvass tovább…

ELŐSZÓ

A kriptovalutákkal aktívan kereskedők egyben befektetőnek is számítanak. Ahogy a cikkből kifog derülni, a lehetőségek tárháza szinte határtalan, és mivel több száz coinnal lehet kereskedni, az állami pénzeket kikerülve, egy sikeres kriptokereskedőnek elengedhetetlen, hogy higgyen a kriptovaluták, és a bitcoin jövőbeni értéknövekedésében. Csak így tud valódi profitot realizálni.

MODERN ÉS ŐSI KERESKEDELEM

A világ minden pontján FIAT valutákhoz (államok által kibocsájtott pénzhez, USD, HUF, EUR) mérünk mindent. Ha meg akarunk venni egy csokoládét Magyarországon, az esetek 99%-ban forinttal fogjuk tudni ezt megtenni. Ha a csokoládé 200 forintba kerül, akkor a csokoládé/forint árfolyama 200 lesz (1 csokoládé = 200 HUF).

Az általunk ismert világban ez az egyedüli mód, ahogyan mérni tudjuk valaminek az értékét. Ám ez nem volt így mindig.

Az állami valuták ideje előtt, az emberek cserekereskedelmet folytattak. Árujuk értékét nem forintban vagy dollárban határozták meg, hanem más árukban.

Ha régen szerettünk volna csokoládét venni a piacon, a boltos azt mondhatta volna nekünk, hogy 1 kg búzát kér cserébe. Ezáltal a csokoládé/búza árfolyama 1 lett volna (1 csokoládé = 1 kg búza).

Az egyik legfőbb különbség a modern és ősi kereskedelem között, hogy még a csokoládé és búza értéke állandóan változott – attól függően mihez mérték – a FIAT valuták értéke többnyire fix maradt.

Holnap ugyanannyi forintot kell adnunk a csokoládéért mint ma, de egyáltalán nem biztos hogy a régi időkben, a következő nap is 1 kg búzát kért volna a kofa a csokoládéért.

KRIPTOVALUTA KERESKEDÉSI PÁROK

A kriptovaluta kereskedők többsége nem csak a dollár/bitcoin árfolyamában utazik, hanem kihasználja az összes többi kriptovaluta jelenlétét is.

A kriptotőzsdéken több száz kriptovalutával tudunk kereskedni, a bitcoint alap értékként használva.

Példaként, képzeljük úgy el a kriptokereskedelmet, mint az ősi cserekereskedelem és a modern FIAT valutákat használó kereskedelem keveréke. A tőzsdéken listázott coinoknak két fő értéke, két fő kereskedési párja van: USD és Bitcoin.

Vegyük a NEO érmét példának.
=
A NEO mai árfolyamát kétféleképpen tudjuk meghatározni.

1: Dollárban: 1 NEO = 10 USD
2: Bitcoinban: 1 NEO = 0.001655 BTC

Itt kezd el érdekes lenni a dolog.

TEHÁT AKKOR, HOGY IS VAN EZ?

Amennyiben mi csak NEO-t és Bitcoint cserélgetünk, semmi közünk a dollár értékhez. Mi Bitcoinnal veszünk NEO-t, a Bitcoin és a NEO dollárban kifejezett értékétől függetlenül.

Például: A BTC/NEO piacon akarunk kereskedni ma. 1 Bitcoinnal kezdünk el kereskedni, alacsonyan vesszük meg és magasan adjuk el a NEO-t, majd ezt többször megismételjük. A nap végére, nem 1 bitcoinunk van, hanem 1.1, ezáltal a napi profitunk, bitcoinban mérve 10%.

Egy megélhetési kereskedőnek természetesen át kell váltania a bitcoinját dollárra vagy forintra, annak érdekében, hogy profitját fel tudja használni.

Tételezzük fel, hogy a BTC árfolyama nem változott semmit aznap, maradt 5000 USD / 1 BTC. Ebben az esetben, a mai profit dollárban kifejezve 550 USD (0.1 BTC x 5500 USD).
Annak ellenére sikerült 10% profitot csinálnunk, hogy a BTC/USD árfolyama meg sem mozdult.

Teljesen jogosan kérdezheti valaki: “Oké, de mi van akkor ha a bitcoin esik aznap?”

A válasz egyszerű. Ahogy a cikk elején lévő előszóban is írtuk, egy sikeres kriptokereskedőnek elengedhetetlen, hogy higgyen a kriptovaluták, és a bitcoin jövőbeni értéknövekedésében.

A fenti példát alapul véve, ha a BTC/USD árfolyama, veszít értékéből, mi akkor is profitálunk 550 USD-t, avagy 0.1 BTC-t.

A mi kereskedési tőkénk, azaz 1 BTC, csak a dollárhoz viszonyítva veszített értéket, és mivel tudjuk, hogy a kereskedési tőkénk pillanatnyi értéke lényegtelen, örülhetünk az 550 USD profitunknak, valamint másnap megismételhetjük a kereskedéseket, akár több száz kereskedési páron.

Rólunk:

KriptoKereskedők, kereskedés, befektetés, konzultáció és szemináriumok. Minden ami kripto!

www.kriptokereskedok.hu
www.twitter.com/tradenaplo

Amennyiben szeretnél többet megtudni a kriptovaluták világáról, illetve arról, hogy hogyan legyél sikeres kereskedő, gyere el a KriptoKereskedők Szemináriumára!

A Kripto Kereskedők Szemináriuma Európa első olyan folyamatosan megrendezésre kerülő egynapos programja, mely lefedi a kriptovaluták világának minden részletét, valamint résztvevői nem csak felületes és elméleti tudást kapnak, hanem gyakorlati “hands-on” technikákat is elsajátíthatnak.

Célunk, hogy az egynapos szeminárium során a résztvevők betekintést kapjanak a kriptovaluták világába, valamint a szeminárium végére meg tudják fogalmazni a piac mely részei érdekli őket mélyebben.

Honlap: www.kriptokereskedok.hu/szeminarium

Facebook: www.facebook.com/kriptokereskedok

Egy megjegyzés a “Hogyan profitálnak a kereskedők akkor is, ha a Bitcoin árfolyama stagnál vagy zuhan?” cikkhez

  • Nagyon érdekes és értékes infók!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.