Hollywood-i álom vagy inkább rémálom? Ez lett az álmok városából

Menekülnek az emberek az álmok városából. A koronavírus okozta válsághelyzet, a George Floyd halála utáni megmozdulások, a temérdek hajléktalan és a politikai bizonytalanság miatt szabadulnának otthonuktól a helyiek.

A Daily Mail értesülései szerint az emberek képesek áron alul eladni a házaikat, csak elhagyhassák a várost. Az újság Los Angeles társasadalmi és gazdasági pusztulására hívta fel a figyelmet. Ed Lozzi az újság publicistája úgy fogalmazott, hogy “a város már a koronavírus előtt megváltozott, a koronavírus viszont térdre kényszerítette azt. A hajléktalanok problémája évekkel ezelőtt kezdődött, amit a gyenge politikusok rossz döntései csak tovább súlyosbítottak.”

Az újságíró információi szerint Hollywood vezetése nem tett semmit az utcán alvó emberek megsegítésére, annak ellenére, hogy a város az amerikai álom megtestesítője volt évtizedeken át. Mivel a városban az utcán élni nem illegális, így egyre több hajléktalan jelent meg. Nincsenek megfelelő hajléktalanszállók, nincs számukra egészségügyi ellátás, a COVID-19 megjelenése pedig csak rontott a már amúgy sem rózsás helyzeten.

Lozzi kijelentette, hogy “ma a korábban gyönyörű parkokban vizelet és ürülék szaga árad, a hajléktalanok táborokat hoztak létre, drogos tűk hevernek mindenhol a földön.”

Sátrak tcatjai egy belvárosi utcában

A kialakult helyzet miatt rengetegen csomagoltak össze és otthonaikat áron alul értékesítve elmenekültek a városból. A pandémia és a társadalmi problémák kombinációja élhetetlenné tette Los Angeles-t azon belül is Hollywood-ot a családok számára.

Danny O’Brien, a Watford Moving & Storage költöztetőcég tulajdonosa elmondta, hogy tömeges elvándorlás tapasztalt az elmúlt hónapokban: “Sok köze van ennek a politikához. Már megdőlt augusztusban a rekord, pedig még nincs vége a hónapnak. A múlt héten a zeneipar egyik kiemelkedő alakját költöztettem el Nashville-be a Sunset Boulevard-on lévő 6,5 millió dolláros villájából. A liberális politika elpusztította ezt a várost. A hajléktalan táborok legálisak, a rendőrség nem tehet semmit. Többnyire a fehér, jó anyagi körülmények között élő emberek távoznak, mert nem érzik magukat biztonságban.”

A legfrissebb jelentések szerint legalább 66 000 ember alszik Los Angeles utcáin, ami 12,5%-kal magasabb az előző évhez képest. Egyre nagyobb a vagyon egyenlőtlenség a városban, amit csak fokozott a koronavírus-válság és a brutális munkanélküliség. Persze a hírességek sem maradnak egy olyan városban, ahol az utcákon sátrakba botlani minden sarkon. A közelmúltban a Tesla feje Elon Musk és Joe Rogan csomagoltak össze és költöztek el. A Daily Mail-nek egy forrás azt nyilatkozta, hogy Nicole Kidman is szedte a sátorfáját és inkább Nashville-be ment.

New York-ban sem jobb a helyzet. A koronavírus-járvány és a városi zavargások miatt rengetegen hagyták el a nagy almát is, amely híres utcája, a Fifth Avenue disztopikus látványt nyújt az arra járóknak. A korábban nyüzsgő városban a luxusbutikok nagy része zárva van, több millió turista hiányzik a városból, a korábban külföldiekkel teli szállodákban sok helyen hajléktalanok húzták meg magukat.

https://twitter.com/tadgermania/status/1291717913980747776?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1291717913980747776%7Ctwgr%5E&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.zerohedge.com%2Fpolitical%2Fghost-town-shocking-dystopian-video-nyc-shows-abandoned-and-boarded-5th-avenue

Sokan már nemcsak a várost hagyják el, hanem az Egyesült Államokat is. Egyesek teljesen besokalltak az USA-ban uralkodó állapotok miatt és még az amerikai állampolgárságuktól is szabadulnának. Az elmúlt hónapokban több mint 1200%-kal nőtt azok száma, akik állampolgárságuk leadását kérték a hatóságoktól. Okoknak többek között az elszabadult koronavírus-járványt és a feszült politikai klímát jelölték meg.