Hoskinson figyelmeztet, egyre több a csalás a Cardano Alonzo frissítésére készülve

Az Input Output Global (IOG) vezérigazgatója, Charles Hoskinson minden Cardano felhasználót figyelmeztet, mivel a kriptotérben tevékenykedő csalók fokozzák erőfeszítéseiket az Alonzo megjelenéséig.

A várva várt Alonzo fázis a végéhez közeledik, a hard fork eseményre várhatóan szeptember 12-én kerül sor. Jelenleg az IOG a harmadik felek bevonásának folyamatán dolgozik.

A befejezést követően a Cardano lánc teljes mértékben támogatni fogja az okosszerződéseket. De ami ennél is fontosabb, ez a mérföldkőnek számító pillanat egyenrangúvá teszi majd olyan blokkláncokkal, mint például az Ethereum és a Polkadot, csak néhányat említsünk.

Ahogy az Alonzo bevezetése rohamosan közeledik, az ADA árfolyama újabbnál újabb árfolyam csúcsokat ér el. A hír hallatára azonban a csalók is aktivizálták magukat és nagy számban özönlöttek a hálózathoz abban a reményben, hogy a frissítésre készülő felhasználókból nyerészkedhetnek.

Hoskinson figyelmeztet

Ezzel együtt Hoskinson szükségesnek érezte azt, hogy megkongassa a vészharangot a Cardano felhasználókat kihasználni szándékozó csalókkal kapcsolatban, mondván, hogy pozitív korreláció van az árfolyam emelkedése és a csalási tevékenység között.

“Bármikor, amikor nagy események jönnek, és komoly árfolyam emelkedés történik, valamint nagy a volatilitás, az átverések hatalmas növekedését fogod látni.”

Múlt héten Hoskinson közzétett egy videót egy ún. ajándékozási csalásról, amelyekből sajnos egyre több van, mióta az ADA árfolyama meglódult. Hoskinson becslése szerint az elmúlt hetekben az ilyen jellegű átverések száma megtízszereződött. Sajnos, mivel ezek a YouTube-on terjednek, amely látszólag a füle botját sem mozdítja a leállításuk érdekében, egyre több áldozatot szednek. A problémát csírájában kellene elfojtani, de ahhoz a videomegosztó együttműködésére is szükség lenne.

Hoskinson arról is beszélt, hogy egyre több a Cardano nevét felhasználó kamu mobilos applikáció. Mint arról mi is beszámoltunk ezek a hamis tárcák és alkalmazások letöltésre csábítják a felhasználókat azzal a céllal, hogy frissítsenek az Alonzóra.

“Rengeteg átverés fog történni, ami azzal kapcsolatos, hogy az emberek nem értik, hogyan működnek a frissítések. Így láttunk már több hamis Daedalus másolatot, és több hamis Cardano alkalmazást a Google Playstore-ban…”.

Hoskinson többször is megismételte, hogy az IOG, a partnerszervezetei és képviselői nem kérnek jelszavakat vagy privát kulcsokat. Nem kérik a technikai problémák megoldását segítő felügyeleti szoftverek telepítését sem, így senkinek nem kell semmilyen frissítést letöltenie.