Hová tűnt a “kínai Ethereum” ?

  • 22
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Egy sokak által már régóta várt Neo technikai elemzéssel készültünk nektek a hétvégére!

Sok más koinhoz hasonlóan a NEO is a napi 10 EMA-ig menetelt tegnap. Általánosságban elmondható, hogy rég nem látott mélyponton az ár. Utoljára talán még az Antshares-ből lett Neo re-branding alatt járhatunk ezen a szinten, kicsivel több, mint egy éve.

Mit mutat a napi chart?

Egész éves csökkenő trend jellemzi, ahogy a csökkenő trendvonal mutatja. Ehhez persze nem kell lángésznek lennünk, hogy megmondjuk. A kérdés, hogy hol lehet az alja. Ez bizonytalan, és nem lehet rá kielégítő választ adni. Pár dolog van viszont, amikből tájékozódni tudunk:

  • Láthatjuk, hogy ahogy elértük a 15$ környéki aljpontot, a volume eddig nem látott mértékben növekedni kezdett. Ez jelzi a felhalmozás mértékét, tehát pozitív visszajelzés.
  • Azzal párhuzamosan, hogy ilyen mértékben nőtt a volume, természetesen a VPVR szint is igen magas lett. Itt a legkiemelkedőbb a VPVR hisztogram. Mit mutat meg a VPVR? Hogy melyik árszinten történik a legtöbb vásárlás. Erre megvan a válasz 21 és 14 dollár közt. Miért fontos, ha sokan vásárolnak egy szinten? Mert így elég likvidek a pénzmozgások és komoly támasz alakulhat ki azon a bizonyos szinten.

Hol is tart a NEO a “nagy képet nézve”?

Elmondható, hogy arra az árszintre ért a NEO, ahol az emberek elkezdtek belőle felhalmozni hosszú távra. A hosszú távú befektetéseknek is megvannak az aranyszabályai, ha valaki belevágna. Gondolok arra, hogy nem érdemes egy árszinten ellőni az összes muníciónkat. Kockázatot csökkentünk, ha 3-4 vásárlásból töltjük fel a batyut, és hagyunk arra az esetre is felhasználható összeget, ha tovább esne az ár.

Befektetés szempontjából tehát már beszélhetünk vásárlásról, viszont kereskedés szempontjából még nem. Kereskedésnél nem célunk a legjobb áron beszállni, inkább a legjobb időben. Láthatjuk, hogy 90%-ot estünk a csúcsponttól. Ez persze azt is jelenti, hogy van hova visszamászni és szép profitokat érhetünk el NEO-val, viszont azt is jelenti, hogy regenerálódásra van szüksége, mire kiheveri ezt a hosszú downtrendet és elérkezhet a trendforduló. Fordulóról egyelőre nem beszélhetünk. Míg a napi 10 EMA alatt vagyunk, még az első lépést sem tettük meg az emelkedés felé. Tehát elsőként a napi 10 EMA fölé kéne kerülni, hogy spekulálhassunk az alj pontokkal. Lehet itt egy dupla aljunk, ahogy fekete görbékkel jelöltem.

Egyelőre úgy tűnik magasodnak az aljak, ahogy a vékony kék vonal jelöli alul, bár ez az emelkedő trendvonal igen gyenge lábakon áll még. Ezzel a trendvonallal és a piros ellenállással akár emelkedő háromszögünk is lehet, de ezek még messze menő spekulációk. Napi ábrán vásárlási pontot a piros ellenállás áttörése jelentené nekem, ha kereskedésről van szó. Ennek az ellenállásnak az áttörésével váltanánk át magasodó csúcspontokba, tehát uptrendre, amiből nem szívesen maradnék ki. Heti nézeten a 40-es RSI határon vagyunk, ahonnan kinéz valamekkora pattanás.

Mi a helyzet rövid távon?

Rövidebb időtávon találhatunk koraibb belépőket is a napi ábrán jelzett belépési ponthoz képest. Egy potenciális fordított váll fej alakzat alakulhat a jelzett paraméterekkel. Ez egy trendfordító alakzat, mely az ellenállás áttörése estén “hitelesítődik” és ekkor várható nagyobb dinamika. Alapból több altcoinnál is emelkedő háromszögek formálódnak, ami alapvetően egy bika alakzat, ha sikerülne a háromszögek tetejét képező ellenállásból, akkor nagy valószínűséggel szép dinamika lenne várható a hétvégén.

Chartok jelölései:

Elérhetőségek:

Facebook: https://www.facebook.com/cryptofalka/
Honlap + Privát kereskedő csoport: https://www.cryptofalka.com

Kövess minket Facebook, Instagram és Twitter oldalainkon, hogy mindenről percre pontosan értesülj.😉

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.