Hová tűntek az altkoinok? – Altkoin market cap technikai elemzés

Szép hétvégét mindenkinek! Elég sok technikai elemzést láthattatok már a Cryptofalkától, ahol a Bitcoin esélyeit latolgatták, a mai napon kivételes módon az altkoinok piaca lesz a terítéken!

Általánosan az altkoinok jelenlegi piacáról

Életjeleket adtak az altok az elmúlt hetekben. Több kisebb market kapitalizációjú koinnak sikerült szépet menni az utóbbi hetekben. Neblio, Link, Strat, Raven stb. A kisebb neveket könnyebb megpumpálni, hisz nem találkozik az ember bizonyos szintenként olyan likvid pénzmozgással így könnyebb emelkedéseket elérni. A nagyobb nevek, mint ADA, ETH, LTC nem mutattak nagyobb életjelet az utóbbi két hétben, 5-6%-os tartományban mozognak. Természetesen minden kisebb volatilitású időszakot egy nagyobb követ.  A BTC volatilitása is csökkent az elmúlt napokban. Csaknem 2%-os résen belül mozgunk, ami teret adott több alt növekedésének is.

Altkoinok teljes kapitalizációja – 1 napos nézeten

A mai nappal az altoknak szenteljük a főszerepet és egy altcoin market cap ( Altkoinok grafikonjainak az összegzése ) elemzéssel készültünk nektek. 1 napos időtávú elemzést fogtok látni.

Hová tűntek az altkoinok? - Altkoin market cap technikai elemzés

Régóta találkoztunk már jobb bull run-nal altok esetében. Utoljára a BTC-vel együtt mozogtunk fölfelé még az április közepei, május eleji időszakban. Az RSI is tanúskodik erről a bull run-ról. Az RSI 60 fölött jelez nekünk bika piacot. Ebben az időszakban tudtunk utoljára 60 fölé menni, azóta folyamatosan pattanunk erről az értékről. Ezeket fekete görbékkel jelöltem. Az RSI-nk most is jól néz ki. Egy ideje uptrend-re kerültünk, ami divergenciát jelent és bika jelzés. Nem vételi jelzés, csak bika jelzés.

Érdekességként kék körökkel jelöltem, hogy az áttört trendvonal, mindegyikét sikerült újratesztelni, mint támaszt. Talán az szűrhető leginkább le ebből, hogy egy trendvonal áttörése nem feltétlenül jelent nekünk vételi pontot és fordulást, ahhoz több kell, főleg ilyen hosszú downtrend után. Az, hogy idő kell a forduláshoz, jól jelzi, hogy több, mint 70 napja leginkább oldalazunk. Természetesen, hogy ilyen év után az emberek óvatosan állnak hozzá a vásárláshoz. Reméljük, hamarosan eljön az idő, mikor a nagyobb halak is elég olcsónak találják az árakat és elkezdenek vásárolni.

Az altkoin market cap elemzés célja

Az elemzés célja, hogy megállapítsuk, mennyire lehetünk messze egy trendfordulótól. Látva egy-két alt jó szereplését az utóbbi hetekből, nem legyen senkinek kimaradás érzése. Még nem tartunk a bika piac állapotánál. Ahogy említettem korábban idő kell, hogy ilyen hosszú csökkenés után fordulni tudjunk.

Mindenesetre vannak bika jelzések:

– Az egyik a már korábban említette RSI divergencia
– A 10-es és 50-es exponenciális mozgóátlagok (EMA) is közelednek egymáshoz. A mozgóátlagok keresztezése bika jelezés. Ez legutóbbi szintén a tavaszi emelkedés során sikerült, pedig akkor elég távol voltak egymástól a mozgóátlagaink. A nyíllal jelzett nagy zöld gyertya persze sokat tett azért, hogy közelebb kerüljenek. Most közelebb ülnek egymáshoz, és ezek keresztezése és áttörése szintén bullish jelzés lenne.

Potenciális trendfordító alakzat:

Végül váll fej alakzat van alakulóban. A hosszú esés után 3 közel azonos szinten lévő aljpontot generáltunk, a középső aljjal a legmélyebben. Ez hasonlít a korábbi tavaszi bull run-unkhoz, amiről az előző bekezdésben beszéltem. Ott egy dupla csúccsal sikerült trendet fordítani elég masszívan. Ez volt az az időszak, amikor Soros és a Rockefeller család beszállt a kriptopiacra és masszívan megindultunk (nagy zöld gyertya a nyíllal jelezve). Ezért is említettem korábban a nagy halak és az olcsó árak viszonyát. A dupla csúcs és a fordított váll fej is trendfordító alakzatok. Úgy érvényesülnek, tehát úgy fejtik ki az emelkedő hatásukat, ha áttörjük az alakzatok nyakvonalát. Ezt zöld zónával jelöltem a fordított váll fejnél, és még nem történt meg.

Tehát érdemes figyelni az alt setupokat az életjelek után. Nekünk is több név van a listánkon. Például NEBL, WAN, STORM, KMD.

Ábrák jelölései:

Elérhetőségek:

Facebook: https://www.facebook.com/cryptofalka/
Honlap + Privát kereskedő csoport: https://www.cryptofalka.com

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!