Az Hublot luxusóra márka új modellt dob a piacra, amit kizárólag bitcoinnal lehet majd megvásárolni

A svájci Hublot luxusóra gyártó, az Hublot szeptember 19-én fedte fel hivatalos közleményben legújabb, Big Bang Blockchain nevű óráját. Az új modell a bitcoin megjelenésének 10. évfordulójára készül.

Az Hublot közleménye szerint a 210 darabos limitált szériát csak bitcoinnal lehet majd megvásárolni. A darabszám azt szimbolizálja, hogy a bitcoinok száma sosem fogja meghaladni a 21 milliót.

Hogy mennyibe fog kerülni a limitált bitcoin modell, az még kérdéses, de ismerve a Hublot többi modelljének árát, nem lesz olcsó.

Az Hublot luxusóra márka partnere az órák reklámozásában és értékesítésében egy nagy ázsiai digitális brókercég, az Octagon Strategy Limited (OSL), amely a vásárlói adatokat fogja kezelni az előrendeléseknél.

A Big Bang Blockchain megvásárlásához regisztrálni kell egy e célra létre hozott weboldalon. Az OSL ellenőrzi az adatokat, és e-mailben megküldi a fizetéssel kapcsolatos tudnivalókat. Az új Hublot modellt leghamarabb 2019 elején szállítják ki a megrendelőknek.

A svájci luxusmárka közleményében a blokklánc technológiát “a pénzügyi rendszer forradalmasításának” tartja, továbbá hangsúlyozza a decentralizáció fontosságát:

“A blokklánc technológia újfajta Internetet teremt azzal, hogy lehetővé teszi a digitális információ megosztását. Ezt a technológiát eredetisége révén az egyik leghatékonyabb és leggyorsabban növekvő kereskedelmi eszköznek tartják, emellett pedig számtalan felhasználási módjának köszönhetően forradalmasítja az ipari normákat és a kereskedelmet.”

Nem az Hublot az egyetlen, amely megemlékezik a bitcoin közelgő évfordulójáról. Egy párizsi galéria például Bitcoin Art (R)evolution címmel szervez kiállítást, amelynek célja “megmutatni a kriptovalutákban lévő potenciált”. A kiállítás műtárgyait bitcoinnal és más kriptovalutákkal (litecoin, monero, ethereum) lehet majd megvásárolni.

A bitcoin eredetileg 2008-ban, a globális pénzpiaci válság betetőzésekor tűnt fel először október 31-én a bitcoin.org oldalon megjelent, egy bizonyos Satoshi Nakamoto álnevű szerző által jegyzett “Bitcoin: P2P elektronikus pénzrendszer” című cikkben. Habár az első bitcoint csak 2009. január 3-án bányászták ki, széles körben az előbbi dátum terjedt el mint a bitcoin megszületésének napja.

Az első bitcoin blokk kibányászása óta eltelt majdnem 10 évben sokan jósolták már meg a kriptovaluta halálát – több mint háromszázszor. A bitcoin mégis a legnépszerűbb kriptovaluta maradt az egész világon, aktuális piaci értéke meghaladja 115 milliárd dollár a CoinMarketCap adatai alapján.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük