Egy kínai kockázati tőkealap blokklánc fejlesztéseket finanszíroz

Egy kínai kockázati tőkealap blokklánc befektetéseket finanszíroz a 20 millió dolláros keretből.

A kínai Huiyin Group befektetési csoport bejelentette, hogy elindít egy kockázati tőkealapot, amely blokklánc technológiába fektet be. A Huiyin Blockchain Ventures (HBV) alap innovatív startupokat finanszíroz majd, melyek a blokklánc gazdaságot fogják előremozdítani.

20 millió dollár blokklánc technológiai fejlesztésekre

20 millió dollár tőkeA HBV befektetési alap 20 millió dollár alaptőkével indul. A befektetések a tervek szerint egy éven belül történnek majd meg. A kockázati tőkealap blokklánc gazdaságot szeretné majd fejleszteni. Így főleg infrastrukturális projekteket és új innovatív mindennapi használati termékeket finanszíroznak majd az alap tőkéjéből.

Az alap olyan befektetési lehetőségekre összpontosít majd ami támogatja a bitcoin és a blokklánc gazdaságot.

 “Olyan bitcoinnal kapcsolatos cégeket és vállalkozásokat keresünk, ami színesebbé teszik az iparágat. Mivel úgy látjuk, hogy ez egy jó lehetőség magas befektetési hozamok elérésére.” Nyilatkozott James Wo, a Huiyin Blockchain Ventures kockázati tőkealap ügyvezető igazgatója. “A HBV befektetési alap szeretné előrevinni a technológiai fejlődést. Ezzel egyidejűleg pedig globális lefedettségre tehet szert az alap bevezetésével az egész cégcsoport.”

Kockázati tőkealap blokklánc startupok fejlesztésére

Startupok finanszírozásaA kockázati alap már megkezdte a tőke befektetését. Az első finanszírozási kört már meg is kezdték. Befektettek az Unocoin indiai bitcoin pénztárca szolgáltatást nyújtó cégbe. Részesedést vettek továbbá a Yours internetes tartalmak jogdíjával foglalkozó platformban és a Purse.io bitcoin alapú e-kereskedelmi online piacban is.

“Stratégiai befektetést nyújtunk számos területen. Többek közt infrastruktúra fejlesztést, fizetési szolgáltatásokat finanszírozunk és olyan projekteket amik bitcoin tranzakciókat, átutalást vagy kereskedést tesznek lehetővé. De minden különleges és egyedi esetet is megfontolunk, hogy alkalmas-e a befektetésre.” Nyilatkozott James Wo, CEO a Twitteren egy üzenetben.

A Huiyin Group

A HBV anyavállalata a Huiyin Group cégcsoport, amit 2002-ben alapítottak. Az alapító Juha Ven egy belga napenergiával foglalkozó mérnök kezdetben napelemeket akart gyártatni Kínában az európai ügyfeleinek. A gyártás profilból a befektetés irányába mozdult a cég. A pekingi székhelyű vállalat rengetek területen van jelen befektetéseivel. Egészségügyi, energetikai, mezőgazdasági, turizmus, elektronikai, vegyipari és kereskedelmi projekteket is finanszíroz már a kínai holding.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük