Hűségprogramon keresztül növelné a bitcoin elfogadottságát a Bakkt

Az Intercontinental Exchange (ICE) felvásárolta a hűség programokat fejlesztő Bridge 2 Solutions céget.

A Bakkt kriptopénz tőzsde jelenleg az intézményi befektetőkre koncentrál. Az anyavállalat, az ICE legfrissebb akvizíciójával azonban most a lakossági befektetők irányába is nyitnának és ezzel növelnék a bitcoin elfogadottságát. A Bridge 2 Solutions cég felvásárlásával a céljuk egy bitcoin alapú hűség program bevezetése.

A lakossági befektetőket célozta meg a a Bakkt új, 2020 elsőfelére tervezett fizetési applikációja, mely olcsó és gyors tranzakciókat tesz lehetővé. A felhasználói bázis pedig bitcoin alapú hűség program segítségével szeretné a cég növelni. A felhasználók az applikáció segítségével a jövőben a repülések után gyűjthető mérföldöket, a hotel hűségpontokat, a kriptopénzeket és más eszközöket tudnak majd gyorsan és könnyedén átváltani egymás között. Ezzel a lehetőséggel tehát a gyakori utazókat célozzák meg, akik a repülések és a hotel tartózkodások után hűség kedvezményeket kapnak. Ezeket a hűség pontokat lehet majd az új applikációval kriptopénzre váltani majd, mi jelentős elfogadottság növekedést is jelenthet a bitcoin számára.

Emellett a Bakkt szeretne belépni a digitális játékok piacára a fizetési rendszerével, mely a fizetést a játékokon belül reformálná meg, olyan módon, hogy olyan egyszerűvé váljon a folyamat, mint a bankkártyás fizetés. Ezzel pedig tovább nőhet a lakossági bitcoin használók száma a jövőben.