Igazi gyűjtőknek: Ritka bitcoinokat lehet mostantól vásárolni

A Bitcoin Magazine Rare B.TC névvel exkluzív szolgáltatást indított azoknak a gyűjtőknek és nagy nettó vagyonnal rendelkező befektetőknek, akik a legritkább szatosikat és feliratokat keresik a piacon.

A Bitcoin Magazine bejelentette, hogy hivatalosan is kikerült a bétaverzióból az új tőzsdén kívüli szolgáltatása, a Rare B.TC, amely lehetővé teszi a felhasználói számára a ritka szatosik – a történetük vagy eredetük miatt értékesebb szatosik –, valamint ritka feliratok adásvételét.

A Rare B.TC számos tőzsdével és bányászcéggel, valamint magángyűjtőkkel együttműködve egzotikus lehetőségek teljes spektrumát kínálja, beleértve az Ordinals protokollban jelenleg meghatározott legritkább szatosikat is.

Ilyen szatosikkal találkozhatnak a platformon a magángyűjtők:

  • Nem gyakori szatosi: minden egyes új Bitcoin blokk első szatosija, a blokkláncon bányászott blokkok mindegyikéhez 1 nem gyakori szatosi tartozik.
  • Ritka szatosi: az egyes nehézségi korrekciós időszakok első blokkjának első szatoshija, ma már több mint 350 ritka szatosi létezik.
  • 2009-es nem gyakori szatosi: A Bitcoin létezésének első évében kibocsátott és bányászott nem gyakori szatosik a legritkábbak. 2009-ben csak körülbelül 32 000 megoldott blokk volt.
  • Hal Finney szatosik: olyan Bitcoin, amely bizonyítottan kapcsolódik az első Bitcoin-felhasználó, Hal Finney pénztárcájához, amelyet vagy a Bitcoin blokkláncán vagy Hal Finney hagyatéka által hitelesítettek.
  • A 9. blokkból származó szatosik: olyan Bitcoin, amelyet a blokklánc kilencedik blokkjában bányásztak, és a világ első P2P tranzakciójában költöttek el, amikor Satoshi 10 BTC-t küldött Hal Finney-nek.
  • Ezenkívül a brókercég ritka feliratokhoz is hozzáférést biztosít, köztük a blokkláncba ágyazott első 100 sorszámozott felirat közül néhányhoz.

A ritka bitcoinokkal történő kereskedés a Bitcoin tér egy új és feltörekvő szegmense, ezért a Bitcoin Magazine a közleményében megjegyezte, hogy néhány egzotikusabb tárgy nem biztos, hogy azonnal elérhető, vagy időbe telhet a beszerzése.