Így építs egy láthatatlan munkaállomást magadnak a home officeba

Amikor összeállítasz egy számítógépes munkaállomást magadnak, mit mondanál, mi lenne a letisztult és egyszerű konfiguráció? Vezeték nélküli egér és billentyűzet? Szuperdiszkrét kábelkezelés? Mit szólnál ahhoz, ha nem lenne látható a billentyűzet, az egér és a kijelző sem?

Ez az, amire Basically Homeless nevű Youtube felhasználó törekedett. Egy elektronikusan emelhető Flexispot E7 állóasztal, egy ASUS laptop és néhány más, bármelyik üzletből beszerezhető alkatrész felhasználásával ez a projekt a végletekig vitte a rendezettség gondolatát, látható perifériák és látható vezetékek nélkül.

Nyilvánvalóan sok tanulás és sok fájdalmas kísérletezés volt benne, és a fickó valahonnan elnézte, hogy a billentyűzetet hogyan ágyazták be az íróasztal felületébe. Azáltal, hogy egy vékony gyantaréteget képeztek az asztal felületével egy síkban, és a billentyűzetet közvetlenül alatta szerelték fel, majd a nyílások gondos megmunkálásával a billentyűket le lehetett nyomni. Azáltal, hogy a billentyűk nem álltak ki a felületből, festés után gyakorlatilag láthatatlanok voltak. Végül is szükség van a tapintható visszajelzésre, és egy kiálló billentyűzet egyszerűen nem megfelelő.

Van egér vagy nincs egér?

Ha továbblépünk a billentyűzeten, akkor ne is keressünk egy ultrakönnyű gamer egeret, mit szólnánk inkább egy nulla grammos egérhez? Nos, ehhez egy kis csalás kellett. Ugyanis egy mélységérzékelő kamerát szereltek az íróasztal feletti lámpatestbe, és egy ChatGPT által tervezett gépi tanulásos modellt építettek be, hogy kézmozgást követő HID-eszközként működjön. Szép az ötlet és a megvalósítás, kár, hogy a kódot nem tették közzé.

A laptop vázából a kijelzőjét eltávolították, és az asztal aljába ágyazták, a támogató tápegységekkel, néhány ventilátorral és egy projektorral együtt. A “lebegő” kijelző létrehozásához egy darab átlátszó műanyagot a Lux labs “ClearBright” átlátszó kijelzőfóliával kezeltek, amely lehetővé teszi, hogy a projektorból érkező képet szétszórják és kellő tisztasággal újra összerakják, hogy PC-kijelzőként használható legyen. El kell ismernünk, hogy egy kicsit giccsesnek tűnik, de Minecraftot játszani ezen a beállításon nagyon szórakoztatónak tűnik.

Akinek van kedve és ideje, próbálja meg megépíteni ezt a láthatatlan munkaállomást, és írja meg nekünk, milyen a játékélmény!