Így érheti el a bitcoin árfolyama 2025-re az 1 millió dollárt

Az ismertnek számító kriptoelemző, Bit Paine nemrég nagyon vakmerő becslést tett az X közösségi platformon. Posztjában arról írt, hogy a hamarosan bekövetkező Bitcoin felezési esemény után 1 éven belül a bitcoin árfolyama elérheti az 1 millió dollárt is. Ráadásul nem csak alaptalanul generált figyelmet, jóslatát meg is próbálta alátámasztani.

Paine több tényezőre visszavezetve optimista a bitcoin árát illetően

Paine elemzése szerint a következő öt évben 750 ezer új bitcoint fognak kibányászni. A múltbeli statisztikák szerint a jelenleg létező Bitcoin kínálat 20-30%-a lesz elérhető megvételre a várhatóan beinduló bikapiacon. Paine azonban konzervatívabb, szerinte több tényező miatt is csak 10-15%-os lesz ez a szám. Ezen tényezők közé sorolja a medvepiacból való friss kiemelkedést, a Bitcoin maximalisták térnyerését, az altcoinok térnyerésének lassulását és a Bitcoin egyre nagyobb fokú elfogadását. Összességében Paine úgy várja, hogy a bányászattal együtt 2,75-6,75 millió bitcoin kerül a piacra ebben az időszakban.

Azt is becsüli, hogy a következő öt évben 1-5 billió dollár áramolhat be a bitcoin piacára, amit segít például a Bitcoin spot ETF amerikai jóváhagyása is. Paine jóslata összevág egyébként azzal az általános trenddel, hogy a Bitcoin felezési esemény utáni első évben jön a legnagyobb árfolyamnyereség. Ezután már konzervatívabb növekedéssel lehet számolni. A bitcoin árfolyama néhány napja már 45 000 dollár fölé is emelkedett, elérve a legmagasabb szintet 2022 áprilisa óta. Azóta jelentősebb visszaesés következett és most már alig 42 ezer dolláron kereskednek vele ( BTC Price BTC Price ). Ennek oka, hogy egyre több helyen jelennek meg hírek és jóslatok, hogy a szabályozó végül nem fogja elfogadni a Bitcoin spot ETF kérelmeket. Hanem inkább elutasítja őket, ahogy azt már jó pár alkalommal megtette a múltban.