A hét legabszurdabb hírei a COVID-korlátozásokról, amiktől biztos leesik az állad (blikkesítve)

Ilyen nincs, és mégis van: íme a hét legabszurdabb hírei a kijárási tilalmakról a koronavírus idején, az illegális testpáncélról, a szabadságkorlátozásról és a saját kiadott törvényét megszegő szenátusról.

Séta vagy piknik? Lényegtelen: fizetned kell!

Az Egyesült Királyságban a koronavírus okozta korlátozások ideje alatt megengedett a természetben tartózkodni. Amikor azonban két hölgy úgy döntött, sétál egyet az otthonaiktól körülbelül 8 km-re található parkban, a helyi rendőröknek ez rögtön szemet szúrt, és 80 ezer forintos pénzbírságot szabtak ki rájuk. A rendőrtisztek szerint elutazni a közeli parkba egy sétára egyáltalán nem tartozik a megengedett szabályok közé. Hozzátették továbbá, hogy mivel a két hölgy teával is készült az útra, ez valójában csak egy álruhás piknik volt – ami persze szigorúan tilos.

Elég ijesztő belegondolni, mekkora kárt okozott volna ez a két szörnyű bűnöző teát kortyolgatva egy távoli parkban sétálva. Szerencsénkre azonban a helyi rendőrök szemfülesek voltak, és megállították a két hölgy akcióját.

El a magánéleti jogokkal: a rendőrség felhatalmazást kér az emberek ellenőrzésére saját házaikban

Az Egyesült Királyság regionális rendőrbiztosa rendkívül feldúlt, amiért a rendőrségnek nincs hatásköre arra, hogy kedve szerint bármikor körülnézzen egy állampolgár házában a koronavírus megállítására kiadott szabályok betartásának ellenőrzése érdekében. A bizottság szerint a rendőrök felhatalmazása rendkívül hasznos lenne arra, hogy a korlátozásokat könnyebben érvényesíteni tudják, és ezzel együtt a koronavírus terjedését is megakadályoznák.

Most már nem csak az elektromos kütyükön keresztül figyelhetnek meg – már a házainkba is bármikor bejöhetnek… Mert miért is ne?

Antifasiszták erőszakos tüntetése az erőszakos antifasizmusról szóló könyv kiadása ellen

Andy Ngo az Antifa demokrácia megsemmisítésének tervéről szóló könyve egyelőre még nem jelent meg, azonban az elmúlt napokban már csak a kiadási szándék is nagy zűrt kavart. Az antifasiszta aktivisták egy portlandi könyvesbolt előtt tiltakoztak a könyv megjelenése ellen. Az üzletet pedig bezárásra kényszerítették „az alkalmazottak és az ügyfelek biztonsága érdekében.” A tiltakozás részben sikerrel járt: a könyvesbolt bejelentette, hogy a könyvespolcokon nem fog megjelenni a könyv, az üzlet online katalógusában azonban továbbra is elérhető lesz.

Úgy tűnik, néha elég egy csipetnyi megfélemlítés és egy-két erőszakos fenyegetés ahhoz, hogy a tüntetők elérjék céljaikat.

New York illegálissá tenné a védekezésre szolgáló testpáncélt

A New York-i törvényhozók újonnan kiadott törvényjavaslata szerint testpáncél és golyóálló mellény vásárlása bűncselekménynek kell számítson. Míg a bűnüldöző szervek számára továbbra is megengedett lenne a testpáncél vásárlása és birtoklása, a civil embernek csaknem 15 napja lenne arra, hogy visszaadja védőfelszerelését. A törvény megszegése pedig egy vagy akár négy év letöltendő börtönbüntetéssel járna.

A törvényjavaslat egyáltalán nem okoz meglepetést, hisz ebben az elfajult világban egyértelműen csak a bűnözők akarják golyóálló mellénnyel megvédeni magukat.

Kerüld a felesleges utazgatást!” – mondta a kanadai szenátor, majd elutazott Mexikóba nyaralni

Tavaly Don Plett kanadai szenátor aláírt egy egyezményt arról, hogy az összes szenátornak és parlamenti képviselőnek tilos kormányzati ügyekben Kanadán kívül utaznia a biztonsági óvintézkedések miatt a koronavírus idején. Az aláírt irányelv pedig azóta is hatályos. Ez azonban egyáltalán nem állította meg a szenátort abban, hogy decemberben Mexikóba repüljön egy rövidke nyaralásra. A sok munka mellett nyilván szüksége volt egy kis kikapcsolódásra.

A kanadai kormány továbbra is azt tanácsolja az állampolgárainak, hogy kerüljék el a nem életbevágó utazásokat. Ez viszont valószínűleg csak a kis emberekre vonatkozik, a „nagyok” számára minden biztonságos – és semmi sem felesleges.