Íme hogyan lesz Bitcoin fejlesztő az emberből érettségi után!


Ezúttal egy olyan Bitcoin fejlesztő történetét szeretnénk bemutatni, aki merőben különbözik a szektorban tevékenykedő többi egyéntől. A szóban forgó fiatal hölgy nem más, mint a 22 éves Daniela Brozzoni. 

Daniela azt tűzte ki elsődleges céljául, hogy munkájával hozzájáruljon a jobb és biztonságos BTC tárcák létrehozásához. Annak ellenére, hogy a lány csupán pár éve érettségizett le, már olyan neves blokklánc-technológiai vállalatnál is dolgozott, mint a Blockstream. Emellett pedig olyan projektekben is közreműködött, mint például a Braiins OS vagy a Revault.

Nemrégiben a kriptotárcákat fejlesztő Spiral díjazta erőfeszítéseit egy támogatással, amely lehetővé teszi számára, hogy a Bitcoin Development Kit (BDK) tervezetén ügyködhessen. A BDK egyébként a Bitcoin tárcák fejlesztését szolgáló eszközök és nyilvántartások együttesét takarja. Szlogenjük szerint „tízszer könnyebbé teszik az on-chain BTC tárcák előállítását”. A Spiral (korábban Square Crypto) különben a Block (régebben Square) egyik kezdeményezése, amely a Bitcoin-ökoszisztéma tökéletesítése érdekében jött létre.

Daniela azzal tölti ideje nagy részét, hogy felhasználóbarát többaláírásos (vagyis multisignature) tárcák megalkotásán szorgoskodik, amelyek fokozatosan lecsökkentik a szükséges aláírások számát. Tudnillik, az ilyen tárcákat 3 vagy több személy közreműködésével hozzák létre, akik mindannyian hozzáférnek a tartalmához, illetve egy tranzakció lebonyolításához minimum 2 személy aláírása szükségeltetik.

Vajon bárki lehet Bitcoin fejlesztő?

Már fiatalabb korában gyanítani lehetett, hogy efféle ágazatban helyezkedik majd el, hiszen tinédzserként is vonzották technológiai vívmányok.

Gyerekként is imádtam számítógépekkel játszani, így 14 évesen olyan középiskolát választottam, ahol számítástechnikával foglalkozhattam. 19 éves koromig, vagyis 5 éven keresztül tanultam informatikát”, emlékezett vissza Brozzoni.

Bitcoin fejlesztő Daniela Brozzoni

17 éves korában ismerkedett meg a kriptók világával egy barátjának köszönhetően. Elmondása szerint rendkívül megfogta az egész szektor s lassacskán valóságos megszállottá vált. Minden Bitcoinnal kapcsolatos dolog érdekelte, így aprólékosabban is elkezdte tanulmányozni azt.

Az előzőekben említett barát éppenséggel a Blockstream egyik munkatársa volt és ő buzdította arra Daniela-t, hogy adja be a jelentkezését a céghez. A lány, mivel nem szeretett volna egyetemen továbbtanulni, repesett az örömtől a lehetőség hallatán.

A Blockstream később 6 hónapos gyakornoki állást ajánlott számára, ez idő alatt pedig a cég saját BTC tárcáján, a Blocktream Green-en is tovább acélozhatta tudását. Ezt további projektek követték s jelenleg, ahogy fentebb is olvasható volt, a Spiral csapatát erősíti.

A hozzá hasonló fiatal fejlesztőknek azt tanácsolja, hogy legyenek alázatosak, nyitottak és mindenekelőtt ne riadjanak meg a kihívásoktól. Egyre többen ismerkednek meg a digitális eszközökkel és sajátítják el a kriptók csínját-bínját, a szektor pedig ennek köszönhetően szüntelenül bővül és fejlődik.