ING holland bankóriás szerint meg fog duplázódni az érdeklődés a bitcoin iránt

Historikus perspektívába helyezve a bitcoin árfolyama korrelál a kriptopénzek iránti általános érdeklődéssel, amit legpontosabban a Google keresési volumenével tudunk mérni. Amennyiben ez az állítás igaz, a bitcoin és az altok még csak most kezdi a menetelésüket. A holland multinacionális ING bank által kiadott jelentés szerint a bitcoin árfolyama megduplázódhat.

Hallottál-e a kriptopénzekről: az európai megkérdezettek 66%-a igennel válaszolt

Az ING legfrissebb fogyasztói jelentéséből kiderül, hogy mindössze az európaiak 10%-a rendelkezik kriptopénzekkel mialatt közel 16%-a tervezi a vásárlását a jövőben. A megkérdezettek 33%-a szerint a kriptopénzek lesznek a jövő fizetőeszközei és befektetési eszközei. A jelentés 13 országban 15 000 interjú alanyt kérdezett meg.

Jessica Exton az ING viselkedési tudósa kiemelte:

“A kriptopénz sokaknak továbbra is egy absztrakt befektetési forma, de nagyobb rá a kereslet mint sokan gondolnák…. A felmérésünk alapján a kriptopénz tulajdonosok száma megduplázódhat a jövőben – bár azt még nem tudjuk mikor… A kriptopénz árfolyam volatilitás pozitív és negatív velejárókkal is rendelkezik, a pozitívum hogy növeli az ismertségét, de ugyanakkor az emberek arra a következtetésre is juthatnak, hogy kockázatos befektetési forma. Ha stabilizálódnak a kriptopénzek, az tovább növelheti az érdeklődést.”

Teunis Brosens, az ING globális piacokért felelős közgazdásza szerint a kriptopénzek teljes potenciálja a fejlődő országokban fog igazán kibontakozni mivel ezen országok banki rendszere fejletlen.

Mennyire értesz egyet a következő állítással: “A digitális pénzek (mint a bitcoin) a jövő online fizetőeszközei”, “digitális pénzek a jövő befektetései”, “a digitális pénzek értéke növekedni fog a következő 12 hónapban”. – az európai fogyasztók ~30%-a pozitív mindhárom kérdés kapcsán.

A jelentés egy túladott piaci környezetben látott napvilágot és összecseng számos jól ismert elemzővel, akik meggyőződése, hogy a kriptopénz árfolyamok messze meg fogják haladni a 2017. év végi árfolyamokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük