Az intézményi befektetők 3 dolgot szeretnének, mielőtt kriptóba fektetnek

Az idei BlockShow Asia 2019 rendezvényen, az intézményi befektetőkre koncentrált az ipar.

“A hozam felszabadítása a kriptovaluta eszközökben – Az intézmények ösztönzése a kriptoiparba való belépésre” című panelbeszélgetésen, számos kriptós vezető osztotta meg gondolatait arról, hogyan lehet a kialakulóban lévő pénzügyi technológiákat elérhetővé tenni a mainstream pénzügyi szervezetek számára is. Az előadók között szerepelt Jasper Lee, az eToro Group Asia ügyvezető igazgatója; Justin Chow, a Cumberland Asia üzletfejlesztési vezetője; Saharan Nair, a CoinSwitch üzleti igazgatója; és Ben Zhou, a Bybit társalapítója és vezérigazgatója.

A testület megvizsgálta az intézményi befektetők szerepét a kriptovilágban, valamint azokat a kihívásokat is, amelyekkel ezeknek a befektetőknek kell szembesülniük, amikor a kriptotérbe kívánnak belépni.

Justin Chow azt mondta, hogy “A letétkezelés, a likviditás és a szabályozás a három legfontosabb dolog, amire az intézményi befektetők fókuszálnak, mielőtt belépnek a kriptotérbe.

A többi képviselő egyetértett abban, hogy ezek nélkülözhetetlen elemek, és azt sugallják, hogy a kriptobefektetések iránti érdeklődés napról napra növekszik.

A vita újabb csúcspontja az volt, amikor a DataDash alapítója Nicholas Merten megkérdezte a testülettől, hogy mely országok fogadják a legjobban a kriptovalutákat. Jasper Lee azt mondta: “Hogy melyik ország a jobb, az attól is függ, hogy milyen típusú üzleti vállalkozásra kíván összpontosítani. Például, ha valaki kiskereskedelemmel foglalkozik, akkor nem megy Hongkongba.”

Ben Zhou hozzátette: “Egy tőzsde szempontjából, mi a lakossági ügyfelekre koncentrálunk. A Brit Virgin-szigeteken vagyunk regisztrálva és a székhelyünk Szingapúrban van. A szingapúri kormány nyitott a kriptovaluták és a blokklánc technológia iránt. De szeretném már, ha az Egyesült Államok is előrukkolna egy szabályozási kerettel. Legalább egy olyan szabályt hozhatna, hogy hogyan lehet megfelelő engedélyt szerezni a piacra lépéshez. Tudjuk, hogy ez egy hatalmas piac, de nem érhetjük el.”

Saharan Nair hozzátette, hogy a szabályozóknak a kriptovalutákat könnyen kezelhetővé kell tenniük. “A rendeleteket úgy kell megtervezni, hogy az megfeleljen a felhasználók igényeinek.”